Poels doet weer mee: 'Het was mooi om op kop te boren' Tour de France

Poels doet weer mee: 'Het was mooi om op kop te boren'

Door Wilbert van der Velde 16 september 2020 | 19:46


Wout Poels wordt sterker en sterker na zijn zware valpartij aan het begin van de Tour de France. Zowel op de Col de la Madelaine als de slotklim deed hij beulswerk voor zijn kopman Mikel Landa. ‘Het was mooi om weer op kop te boren’, vertelt hij na afloop aan de NOS.

Volgens Poels deed hij uiteindelijk meer werk dan gepland. ‘Maar dat is wel goed. Het is ook goed voor het vertrouwen om weer een beetje mee te spelen. Het gaat de juiste richting op.’ Ondanks de zwaarte van de Tour is het Poels gelukt om zodanig te herstellen, dat hij weer een rol kan spelen, al is de Limburger nog niet van alle pijntjes verlost. ‘Vooral tijdens het klimmen heb ik nog last met ademhalen. Ik heb het echter wel goed onder controle en als je dan zoals vandaag kan rijden, is wel lekker’, aldus Poels.

De ploeg van Poels, Bahrain McLaren, maakte de koers zwaar, maar kopman Landa kon het niet waar maken. Poels is er echter nuchter over. ‘Het hoort erbij en als je het niet probeert, dan weet je zeker dat je niets hebt.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws