Dumoulin 'wil meer' na tweede tweede plaats: 'Thomas is duidelijk sterker' Tour de France
Tour de France

Dumoulin 'wil meer' na tweede tweede plaats: 'Thomas is duidelijk sterker'

Dumoulin 'wil meer' na tweede tweede plaats: 'Thomas is duidelijk sterker'

Tom Dumoulin kon zichzelf wel voor zijn kop slaan, vlak na de finish op de Alpe d’Huez. Een schakelfoutje kostte hem de dagzege en de tweede plaats kan hem allerminst bekoren. ‘Je wilt toch meer.’

‘In een klassement kan een tweede plaats je voldoening geven. Maar in de strijd voor de ritzege telt geen ereplaats’, zegt Dumoulin tegen De Telegraaf. ‘Natuurlijk is het een opsteker dat ik in die twee zware bergritten twee keer als tweede achter Thomas eindig, maar je wilt toch meer. Thomas is momenteel duidelijk sterker, ook sterker dan Froome. Als je weet dat de ander sterker is, kun je alleen winnen door slimmer te zijn’, aldus de Sunweb-renner.

Maar toch was het Dumoulin zelf die aanstuurde op de sprint en daar vertrouwen in had. ‘In de laatste twee kilometer wist ik dat ik kansloos was als Thomas en Froome me om de beurt aan ging vallen. De sprint was mijn enige kans op succes. Daarom heb ik het tempo zelf zo hoog opgevoerd dat niemand aan ontsnappen dacht. Dat anderen profiteerden was het risico dat ik moest nemen. Ze waren met z’n tweeën en hebben dat perfect uitgespeeld.’ (Foto: Team Sunweb)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws