Lof vanuit kamp-Bennett voor tactiek BORA, maar 'opgewonden' om steun Tour de France
Tour de France

Lof vanuit kamp-Bennett voor tactiek BORA, maar 'opgewonden' om steun

Lof vanuit kamp-Bennett voor tactiek BORA, maar 'opgewonden' om steun

De afgelopen etappes wordt er in de Tour de France niet alleen hard gestreden om de dagzeges en de plaatsjes in het algemeen klassement, ook de strijd voor de groene trui ligt nog volledig open. Tim Declercq vertelt bij Het Nieuwsblad zich te hebben opgewonden over de steun die zij kregen in de jacht op de puntentrui.

In de veertiende etappe wist BORA-hansgrohe vroeg oorlog te maken en al voor de eerste tussensprint groene trui Sam Bennett op een klein gaatje te rijden. Concurrent Peter Sagan van BORA-hansgrohe wist daar al wat puntjes te pakken op de Ier, maar zijn ploeg zag een ultieme kans om bij de finishstreep nog wat meer in te lopen. Er werd dus hard doorgereden voorin, waar de Duitse formatie van Sagan nog bijna voltallig vertegenwoordigd was.

Declercq: 'Ik heb mij er echt in opgewonden'

In het groepje-Bennett kwam het meeste werk te liggen op de schouders van Deceuninck-Quick-Step. Declercq vertelt dat er genoeg andere ploegen aanwezig waren in die groep om te helpen: 'Zoals NTT, dat met Boasson Hagen ook kans had op de ritzege. In het begin werkten ze wel nog een beetje mee, maar dat was kortstondig. Jammer, want ze waren met vier renners om tempo te maken. Ik heb er mij echt in opgewonden.'

Voor de tactiek van BORA-hansgrohe heeft de Belgische renner meer dan lof, maar de strijd is absoluut nog niet beslecht. Bennett heeft nog altijd een riante voorsprong op de Slowaakse nummer vier van de etappe. Ploegleider Wilfried Peeters van Deceuninck-Quick-Step denkt dat de uiteindelijke beslissing pas zal vallen op de Champs-Élysées in Parijs: 'Het wordt voor Sam zaak om ook de Alpen te overleven.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws