Movistar kiest voor spreiding kopmannen: Valverde en Mas naar de Tour Tour de France
Tour de France

Movistar kiest voor spreiding kopmannen: Valverde en Mas naar de Tour

Movistar kiest voor spreiding kopmannen: Valverde en Mas naar de Tour

Movistar heeft in een online persconferentie het programma van hun kopmannen bekendgemaakt. In tegenstelling tot de voorgaande jaren gaat de Spaanse ploeg niet met drie kopmannen naar de Tour de France maar met twee.

In de Tour zullen Alejandro Valverde en Enric Mas de rol van kopman voor het klassement op zich nemen. De veertigjarige Valverde behaalde in 2015 met een derde plek al het podium. Mas toonde in 2018 zijn potentieel voor de grote rondes door in de Vuelta a Espana als tweede achter Simon Yates te eindigen. Naast de Tour de France zullen Valverde en Mas ook als kopman starten in de Vuelta. Valverde is alvast erg enthousiast over de nieuwe compacte wielerkalender. 'Ik vind het opwindend. Het is alsof ik weer dertig jaar ben', laat hij aan Marca weten.

Waar het de laatste jaren gebruikelijk was dat Movistar met drie kopmannen naar de Tour trok, zal dat dit jaar anders zijn. De derde klassementsrenner in de ploeg, Marc Soler, trekt namelijk naar de Giro d’Italia, waar hij de absolute kopman zal zijn. Met deze keuze stapt Movistar af van het oorspronkelijke plan. Deze verandering van koers heeft met name te maken met Mas, die het niet zag zitten om zijn kopmanschap met nog twee andere renners te delen. 'Enric (Mas) had er moeite mee. Gelukkig begreep Marc (Soler) dat de Giro een mooie kans voor hem is', aldus ploegbaas Eusebio Unzue. (Foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws