Roglic denkt aan drie grote ronde-zeges Jumbo-Visma: 'Denk dat ik naar Tour ga' Tour de France

Roglic denkt aan drie grote ronde-zeges Jumbo-Visma: 'Denk dat ik naar Tour ga'

Door Marijn van den Berge 28 oktober 2019 | 12:03


Primoz Roglic gaat waarschijnlijk de Tour de France rijden in 2020. Dat heeft hij laten weten in een interview met Marca. Na de presentatie van de parcoursen van de Giro en de Tour is er veel discussie over wie Jumbo-Visma waar moet uitspelen. In Frankrijk lijkt het de Vuelta-winnaar te zijn.

‘Ik weet nog niet hoe mijn programma eruit ziet. Ik heb de parcoursen nog niet tot in detail bestudeerd, al zien ze er mooi uit, maar ik denk dat ik in Frankrijk zal rijden’, zegt Roglic, die zijn zinnen al heeft gezet op een etappe. ‘Ik heb liever zoveel mogelijk tijdritkilometers, maar in de tijdrit op La Planche des Belles Filles kan ik een groot verschil maken’, zegt Roglic.

‘Ik zou daar graag de gele trui aantrekken en hem in Parijs dragen’, voegt de Sloveen er nog aan toe. ‘Er zijn veel mooie koersen, maar je moet toegeven dat er niets is als de Tour. De gele trui winnen is mijn grootste doel.’ Ook ziet Roglic kansen voor het team in zijn algemeen. ‘We zijn als ploeg sterker geworden en ik denk dat we voor de zeges in alle drie de grote rondes kunnen vechten met Dumoulin, Kruijswijk en mij. Maar de concurrentie is hevig.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws