Wellens mist Tour de France na val op hoge snelheid tijdens training Tour de France
Tour de France

Wellens mist Tour de France na val op hoge snelheid tijdens training

Wellens mist Tour de France na val op hoge snelheid tijdens training

Tim Wellens kan door een val op de training niet van start gaan in de Tour de France. Dat maakt zijn ploeg, Lotto Soudal, bekend. Hij zal vervangen worden door Frederik Frison.

Wellens liep bij een val verwondingen op over zijn hele lichaam. Vooral zijn rechterschouder, elleboog en knie zijn zwaar gehavend. De Belg heeft bij zijn val niets gebroken, maar hij zal niet op tijd hersteld zijn om zaterdag van start te kunnen gaan in de Franse rittenkoers. Op de ploegsite reageert hij teleurgesteld: 'Dit voelt heel slecht, ik was klaar voor de Tour. Ik had een paar etappes al een paar keer verkend.'

'Het was één van de zwaarste crashes die ik ooit heb meegemaakt', geeft de drager van de bolletjestrui afgelopen jaar aan. 'Ik trainde achter de scooter, maar we werden verrast door een hobbel in de weg. Ik kon hem niet meer ontwijken. Door de snelheid zijn de schaafwonden nu heel erg. Dit kan niet meer op tijd herstellen en tijdens de Tour al helemaal niet.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws