🎥 Drama voor Brand in Zonhoven: Grote vrees voor gebroken neus na harde smak in leidende positie Veldrijden
Veldrijden

🎥 Drama voor Brand in Zonhoven: Grote vrees voor gebroken neus na harde smak in leidende positie

🎥 Drama voor Brand in Zonhoven: Grote vrees voor gebroken neus na harde smak in leidende positie

Lucinda Brand leek zondag in de wereldbeker in Zonhoven gewonnen spel te hebben, maar dan gebeurde het ondenkbare. De 34-jarige renster van Lidl-Trek was aan een lange solo bezig en leek die ook makkelijk te kunnen afronden tot een zware val daar een kruis over maakte. In de Leiderstrui vond meteen een reactie.

In een relatief eenvoudige bocht slipte het voorwiel van Brand weg en kwam ze met haar neus hard op de grond terecht. De Nederlandse maakte niet meteen aanstalten om terug te vertrekken, greep meteen naar haar neus en stapte met tranen in de ogen niet meer op de fiets.

Lees verder onder de video

Sven Nys vreest voor gebroken neus bij Brand

Er kwam er meteen veel bloed bij kijken en de ex-wereldkampioene arriveerde bij de ploegbus van Baloise Trek Lions met twee watten in de neus, die flink blauw was. Daar lieten een soigneur en ploegbaas Sven Nys aan deze website weten dat Brand hard op de neus gevallen was, ze een wondje in de neus had en zo een check van de dokter nodig had. 'We zagen meteen heel veel bloed en Brand heeft haar neus al laten opereren na de Tour de France, omdat ze constant het gevoel had dat ze niet goed kon ademhalen', zegt ploegleider Nys in een eerste reactie.

'Dat is iets aangeboren en die correctie is een paar maanden geleden gebeurd, maar daardoor is ze nu heel kwetsbaar en nu valt ze, dus ik denk dat het opnieuw gebroken is', klinkt het verder. 'Je ziet en je voelt een knik in de neus en hij staat ook krom, dus we moeten zo snel mogelijk naar het ziekenhuis om foto's te laten nemen. We zijn Shirin (van Anrooij, red.) al kwijt met een gebroken rib en Lucinda reed fantastisch rond. We weten niet hoe lang we haar gaan kwijt zijn, want het ligt natuurlijk niet aan haar benen. We wachten de komende uren en dagen af.'

Lees verder onder de post

Zwelling te groot voor check in ziekenhuis

Een uurtje nadien kwam ook de ploegdokter met een verklaring. Hij vertelde dat Brand dan toch niet naar het ziekenhuis ging, omdat de zwelling op haar neus nog veel te sterk woedde en ze daardoor zo veel mogelijk ijs op haar neus moest leggen. Voor de rest was er geen enkel probleem, aldus de ploegdokter van Baloise Trek Lions. Of haar neus daadwerkelijk gebroken is en haar NK daardoor in gevaar komt, is nog niet officieel bevestigd.

Via haar sociale kanalen reageerde Brand ook zelf al op de crash. 'Wow, dat doet pijn. Wat een wedstrijd, totdat ik de grond raakte... Er moet nu een scan gemaakt worden, om de volgende stappen in het proces te bepalen. Dank voor alle lieve berichten, ik beloof dat ik zal blijven vechten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws