Veldrentree Van der Poel mogelijk uitgesteld: 'Afwachten hoe hij eruit komt' Veldrijden

Veldrentree Van der Poel mogelijk uitgesteld: 'Afwachten hoe hij eruit komt'

Door Marijn van den Berge 14 oktober 2019 | 08:13


De rentree van Mathieu van der Poel in het veld is mogelijk later dan aanvankelijk gepland. Dat heeft manager Philip Roodhooft laten weten aan VTM Nieuws. De eerste cross van Van der Poel zou die van 22 oktober zijn in de Nacht van Woerden, maar dat is nog even afwachten.

‘Op dit moment is de planning dat Van der Poel zal rijden in Woerden, omdat we die planning een paar maanden geleden hebben gemaakt. Maar we hebben altijd aangegeven dat we zouden afwachten hoe Van der Poel uit zijn rustperiode zou komen’, verklaart Roodhooft de mogelijke vertraging.

Eerder liet Van der Poel het Olympisch testevent in Tokio ook last-minute schieten en reed hij de Sparkassen Münsterland Giro en de La DH Famenne Ardenne Classic, om maar aan te geven dat de broers Roodhooft de planning om durven te gooien.

‘Het is een lang wegseizoen geweest en ook best wel belastend met het wereldkampioenschap. We willen daarom toch voorzichtig zijn. Na het crossseizoen volgt opnieuw een klassiek voorjaar en het WK en de Olympische Spelen op de mountainbike. We willen nu dus dat hij volledig uitgerust kan beginnen.’ Als dat het geval is, start Van der Poel in Woerden. ‘Maar als hij niet uitgerust is, denken we dat het beter is dat hij iets later hervat.’ (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws