Vermeersch deelt de lakens uit in Ardooie, Merlier is derde in eerste veldrit Veldrijden

Vermeersch deelt de lakens uit in Ardooie, Merlier is derde in eerste veldrit

Door Tom van der Salm 17 oktober 2019 | 16:53


Gianni Vermeersch heeft de kermiscross in Ardooie gewonnen. Op de cross die traditioneel de derde donderdag van oktober wordt gereden bleek de Corendon Circus-renner na een knap wegseizoen nog genoeg in de tank te hebben. De Belg reed op twee rondes van het eind weg bij Tom Pidcock, die als tweede eindigde. Tim Merlier wist de laatste podiumplek op te eisen.

Zonder goede veldrijders als Toon Aerts, Laurens Sweeck en Eli Yserbyt, maar met enkele mannen van de weg stond het veldritpeloton aan de start in een modderig Ardooie. Onder meer de winnaar van Parijs-Tours, Jelle Wallays, Lars Boom en Sean de Bie waren present. Ook Belgisch Kampioen Tim Merlier maakte voor het eerst zijn opwachting in het veld. 

Merlier was van plan zich meteen te laten gelden en schoot als een komeet uit de startblokken, maar werd niet veel later al bij de lurven gegrepen door Toon Aerts. Vervolgens was het Tom Pidcock die overpakte, de jonge Brit kreeg Gianni Vermeersch mee in zijn kielzog. De cross had ondertussen meer weg van een veldloop dan een veldcross, door de vele modder moesten de renners grote delen lopend overbruggen.

Op twee rondes van het eind wist Vermeersch weg te sluipen bij Pidcock, wat de beslissende move bleek. Pidcock kon de achtervolgers nog wel voorblijven en finishte als tweede, voor Tim Merlier. Merlier maakt hiermee zijn rentree in het veldrijden met een puike podiumplaats. (foto: Screenshot Sporza)

Uitslag Kermiscross Ardooie mannen

1. Gianni Vermeersch
2. Tom Pidcock op 0''12
3. Tim Merlier 0''40
4. Thijs Aerts 0''42
5. Nicolas Cleppe 0''53
6. Dieter Vanthourenhout 1''42
7. Jim Aernouts 1''50
8. Thomas Mein 1''55
9. Braam Merlier 2''12
10. Timo Kielich 2''34


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws