Arzuffi zorgt voor Italiaans feest in Boom, Nederlandse dames vallen Veldrijden

Arzuffi zorgt voor Italiaans feest in Boom, Nederlandse dames vallen

Door Tom van der Salm 19 oktober 2019 | 14:34


Alice Maria Arzuffi heeft de veldrit in Boom op haar naam geschreven. De Italiaanse bleek de sterkste na een spannende race die alle kanten op ging. Eva Lechner werd tweede, voor Sanne Cant. Ceylin del Carmen Alvarado verloor haar leidersplaats in het Superprestige-klassement door een zesde plaats na een valpartij. 

De vrouwen kregen een spekglad parcours voor de kiezen in de tweede manche van de Superprestige-trofee. Yara Kastelijn voelde zich zichtbaar in haar sas en voerde al snel de de forcing. Alleen Alvarado, Sanne Cant, Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst konden het tempo van de Brabantse bijbenen. De Belgische hoop Cant had zichtbaar moeite met de snelheid van de Nederlandse dames en de Italiaanse eenling. 

Kastelijn vond het nog steeds niet hard genoeg gaan en besloot dan maar solo te gaan. Een valpartij gooide roet in het eten van dat plan, Alvarado reed in de nasleep van die val het gat weer toe met Arzuffi in het spoor. Even later kuste ook Alvardo de modder in Boom. Dat was het sein voor Arzuffi om door te zetten.

De Italiaanse sloeg een mooi gat en reed soeverein naar de zegebloemen. Daarachter was een spannende strijd voor plek twee gaande, met ook Eva Lechner die na een valpartij in de eerste ronde was teruggekeerd aan het front. Lechner maakte het Italiaanse feest compleet door tweede te worden, voor Sanne Cant die zodoende wel de leidersplaats in de Superprestige overneemt. Alvarado eindigde namelijk als zesde. (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

Uitslag Superprestige Boom (dames)

1. Alice-Maria Arzuffi
2. Eva Lechner
3. Sanne Cant
4. Annemarie Worst
5. Yara Kastelijn
6. Ceylin del Carmen Alvarado
7. Kim Van de Steene
8. Inge van der Heijden
9. Maud Kaptheijns
10. Ellen Van Loy


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws