Iserbyt zet zijn geweldige reeks in wereldbeker voort in Bern: drie op drie Veldrijden

Iserbyt zet zijn geweldige reeks in wereldbeker voort in Bern: drie op drie

Door Jannick van der Hooft 20 oktober 2019 | 15:37


Eli Iserbyt heeft zijn leiderstrui in de wereldbeker veldrijden extra glans gegeven door ook de derde cross op zijn naam te schrijven. Met speels gemak soleerde hij naar de zege, voor al zijn landgenoten.

De voorgaande twee wereldbekers gingen al naar Iserbyt en wederom leek de jonge Belg niet van plan om de concurrentie veel kans te geven op een zege. Direct vanaf de start snokt hij een paar keer het tempo omhoog. Het gevaar werd door zijn tegenstanders erkend en zij zetten om die reden ook de achtervolging in.

Er ontstond een kopgroep van vijf crossers, waaronder Iserbyt dus. De andere namen waren Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar en Quinten Hermans. Samen reden zij de derde ronde in. Een paar prikjes volgden, maar tot in de vierde ronde wist niemand zich te ontdoen van de rest.

Iserbyt blijft prikken uitdelen aan tegenstanders

Toen was het weer de beurt aan Iserbyt: zijn zoveelste versnelling leek de beslissende. Aerts probeerde nog bij te blijven, maar was zichtbaar aan het kraken. Ook de rest kon de tempowisseling van de leider in het wereldbekerklassement niet aan. Vanthourenhout en Hermans voegden zich even later aan het wiel van Aerts.

Met nog drie rondes te gaan was het Vanthourenhout die solo op jacht ging naar Iserbyt. Het lukte hem echter niet om het gat op zijn landgenoot te dichten. Die krachtinspanning kostte hem de kop, want even later werd hij weer bijgehaald door Aerts en Hermans. Op dit moment wisten alle drie vermoedelijk al dat de vogel definitief gaan vliegen was.

Ook in de laatste ronde toonde Iserbyt geen tekenen van verval. Onbedreigd reed de jonge Belg in zijn eentje naar de finish. Achter hem reed Aerts naar de tweede plek, voor Vanthourenhout. Door de zege verstevigde Iserbyt tevens zijn leiding in het klassement van de wereldbeker.

(Foto: Screenshot)

Uitslag wereldbeker veldrijden Bern 2019 mannen

1. Eli Iserbyt
2. Toon Aerts +0.34
3. Michael Vanthourenhout +0.44
4. Quinten Hermans +0.52
5. Corné van Kessel  +1.01
6. Lars van der Haar +1.02
7. Tim Merlier +1.15
8. Laurens Sweeck +1.20
9. Joris Nieuwenhuis +1.23
10. Daan Soete +1.38


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws