Eli Iserbyt

Dit is de pagina over Eli Iserbyt. De Belg geldt als één van de beste veldrijders van Europa. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Iserbyt en houdt tevens zijn biografie bij.

Eli Iserbyt

Sterk debuut bij de beloften

In het seizoen 2015-2016 debuteerde Iserbyt in de beloftecategorie. Op 31 januari 2016 won hij het WK veldrijden in Zolder als eerstejaarsbelofte, waarmee hij de jongste wereldkampioen ooit bij de beloften werd. In datzelfde jaar werd hij de eindwinnaar in de Wereldbeker en de Superprestige. Zijn bijzondere prestaties leverden hem in juni 2016 een profcontract als belofte bij Marlux-Napoleon Games op. Ook in de jaren daarna sleepte hij nog heel wat titels binnen. Zo werd hij in 2017 Europees kampioen in Tabor en in 2018 werd hij wereldkampioen in het Limburgse Valkenburg.

Iserbyt showt klasse bij elite

Iserbyt reed in het seizoen 2019-2020 zijn eerste volwaardige programma bij de elite. Sindsdien komt hij uit voor de Belgische formatie Pauwels Sauzen-Bingoal. Als debutant bij de elite wist Iserbyt gelijk negen keer te winnen in het veld. Daarnaast wist hij het klassement van de DVV Trofee op zijn naam te schrijven en werd hij tweede in het Wereldbeker- en Superprestige-klassement.

Ook in 2020 ging Iserbyt meermaals met de overwinning aan de haal. Op 8 november 2020 kroonde hij zichzelf tot Europees kampioen veldrijden, waarmee de toon voor een mooie loopbaan was gezet. Door de jaren heen hengelt Iserbyt steevast zijn overwinningen binnen en doet hij ook altijd mee om de eindzeges in de verschillende klassementen, waarmee hij zijn waarde voor zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal steevast bewijst. Op de wereldkampioenschappen wil het evenwel nog niet vlotten: zowel in Fayetteville (2022) als Hoogerheide (2023) eindigde Iserbyt als derde, waarbij Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en ook Wout van Aert te sterk bleken. Mocht Iserbyt er in de komende jaren alsnog in slagen om wereldkampioen te worden, dan mag dat als kroon op zijn loopbaan gezien worden. 

Eli Iserbyt Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties