Alvarado volmaakt magistrale solo en pakt leiding in Superprestige-klassement Veldrijden

Alvarado volmaakt magistrale solo en pakt leiding in Superprestige-klassement

Door Wilbert van der Velde 03 november 2019 | 14:30


Ceylin del Carmen Alvarado heeft in druilerige omstandigheden de Superprestige veldrit van Ruddervoorde gewonnen. De nummer twee in het klassement was in het modderige parcours oppermachtig en soleerde bijna van begin tot eind naar de overwinning. Met haar overwinning nam ze de leiding in het Superprestige klassement over van Yara Kastelijn.

De start in het modderige Ruddervoorde werd genomen door Alvarado. Ook de Belgische Sanne Cant, die deze week gedwarsboomd werd door een verschoven heiligbeen, had een goede start en pakte met een slimme manouvre op de schuine kant de leiding over van Alvarado. Dit liet de Nederlandse echter niet lang toe en ze pakte de leiding snel weer terug en pakte een voorsprong van enkele seconden op de Vlaamse. Annemarie Worst, de laatste weken sterk op dreef, moest bij de start voet aan de grond zetten en werd gedwongen tot een zware achtervolging.

Alvarado legde de eerste ronde als snelste af en er waren al vrij grote verschillen te noteren. Cant volgde op zes seconden op de tweede plaats, terwijl Ellen van Loy de top-drie compleet maakte op al ruim een halve minuut. Leidster in de superprestige Yara Kastelijn volgde in een achtervolgend groepje met onder andere Annemarie Worst en het grote talent Shirin van Anrooij.

Amerikaans duel

In het vervolg breidde Alvarado haar voorsprong stelselmatig uit op de concurentie. Na twee ronden volgde Cant, als eerste achtervolgster, op 15 seconden van haar ploeggenoot. Van Loy was inmiddels haar derde plek kwijt aan de Amerikaanse Kaitlin Keough, die weer op die hielen werd gezeten door haar zeer ervaren landgenote en diesel Katie Compton. Klassementsleider Kastelijn probeerde onderstussen vanuit plek zes met hand en tand haar leiding in de Superprestige te verdedigen.

Magistrale solo

Naarmate de rondes volgden werd het steeds duidelijker dat er vandaag niets te doen was aan Alvarado. Cant was de enigste die enigzins in de buurt van de Nederlandse kon blijven, maar dat was al op ruim een halve minuut. Ondertussen was Compton op weg haar derde plaats veilig te stellen door weg te rijden bij Keough. De voorsprong van Alvarado was zo groot dat ze in de laatste ronde geen risico's meer hoefde te nemen en alvast kon genieten van haar zegetocht. Cant liet zien weer de weg omhoog te hebben gevonden met een tweede plaats. Compton maakte het podium compleet met een derde plaats. Leidster in de Superprestige Kastelijn werd vijfde en moest toezien hoe Alvarado de leiding in het klassement overnam. (Foto: screenshot Sporza)

Uitslag Superprestige Ruddervoorde vrouwen 2019

1. Ceylin del Carmen Alvarado 
2. Sanne Cant + 0.19
3. Katie Compton + 0.38
4. Kaitlin Keough + 1.03
5. Yara Kastelijn + 1.36
6. Manon Bakker + 1.38
7. Ellen van Loy + 1.43
8. Shirin van Anrooij + 1.44
9. Annemarie Worst + 2.05
10. Alice Maria Arzuffi + 2.20

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws