Brand overtuigt en wint meteen Jaarmarktcross Niel bij rentree in het veld Veldrijden

Brand overtuigt en wint meteen Jaarmarktcross Niel bij rentree in het veld

Door Marijn van den Berge 11 november 2019 | 14:28


Lucinda Brand heeft haar eerste cross van dit seizoen meteen gewonnen. In een lastige en regenachtige cross in Niel was de Nederlandse direct de sterkste in wat ook haar eerste veldrit voor haar ploeg Telenet Baloise Lions was.

Het regende hevig in het Belgische Niel en dat zorgde ervoor dat de Jaarmarktcross een zeer zware en glibberige bedoening werd. Kim Van de Steene had er echter zin in en ging voortvarend van start. Het duurde echter niet lang voor Brand de kop overnam en het gas openschroefde. In haar Nederlandse kampioenstrui sloeg ze meteen een gaatje. De enige die in eerste instantie kon volgen was de Franse Marion Norbert-Riberolle.

Nadat Brand even de materiaalpost in moest duiken, sloot ook Katie Compton vooraan aan. Deze vrouw nam meteen flink het heft in handen en loste daarmee Norbert-Riberolle. Brand en Compton bleven vol gas geven en het werd snel duidelijk dat zij om de zege gingen strijden. Dat terwijl Norbert-Riberolle pech had én viel en zo Ellen Van Loy voorbij zag steken voor de derde plaats. Het duurde echter slechts een ronde voordat de Française weer terug was op de derde plaats.

Compton moest in de vierde ronde de materiaalpost in en dat was voor Brand de kans om afstand te nemen. Dat deed ze ook en ze ging de voorlaatste ronde in met een geringe voorsprong van zes seconden. In de voorlaatste ronde wist ze die echter uit te bouwen. Terwijl de herfstbladeren het parcours meer en meer bedekten, breidde Brand haar voorsprong uit tot veertien seconden.

Dat verschil slonk naar slechts vier seconden toen de Nederlandse in de slotronde opnieuw naar binnen ging voor een nieuwe fiets. Spannend werd het echter niet meer. Brand ging als een speer, terwijl de krachten bij Compton toch wat sneller weg leken te vloeien. De renster van Telenet Baloise Lions ging snel, maar behoedzaam door de modder en pakte met overmacht haar eerste winst van het veldritseizoen.

Uitslag Jaarmarktcross Niel elite vrouwen 2019

1. Lucinda Brand
2. Katie Compton 
3. Marion Norbert-Riberolle
4. Kim Van de Steene
5. Ellen Van Loy
6. Alicia Franck
7. Thalita de Jong
8. Suzanne Verhoeven
9. Pauliena Rooijakkers
10. Karen Verhestraeten

(Foto: Telenet Baloise Lions)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws