Worst net sterkste in strijd tussen vier kleppers in Flandriencross in Hamme Veldrijden

Worst net sterkste in strijd tussen vier kleppers in Flandriencross in Hamme

Door Ward Hilhorst 17 november 2019 | 14:29


De Flandriencross in Hamme is door Annemarie Worst gewonnen. In de laatste ronde wist zij met Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn af te rekenen, nadat de vier dames gedurende de volledige veldrit weinig voor elkaar onder deden.

Worst, Alvarado en Cant begonnen het sterkst en voerden de groep aan in de eerste bocht. Ook Ellen Van Loy vond direct de aansluiting en met zijn vieren sloegen ze een gat met de andere vrouwen. De volgorde in het eerste gedeelte was Worst-Cant-Alvarado-Van Loy, en alle vier de vrouwen hadden hier voorlopig vrede mee. Op de schuine kant had Worst wat moeite. Hierdoor werd zij door Cant en Alvarado gepasseerd. Van Loy moest ondertussen een gaatje laten.

Cant trok aardig door, en de twee Nederlandse dames werden tot aanklampen veroordeeld. Ondertussen was Kastelijn in haar mooie trui in achtervolging op de drie vooraan. Net na de ingang van de tweede ronde wist zij zelfs de aansluiting te maken. Het viertal vervolgde de weg op het technische parcours. Cant moest de kop nu aan Alvarado laten en ook de ander twee Nederlandse vrouwen passeerden de Wereldkampioene.

Spannende strijd tussen vier sterke dames vooraan

Cant moest zelfs een gaatje prijsgeven na een moeilijke bocht waarin ze haar voet aan de grond moest zetten. Nu was het Worst die de kop pakte en de anderen onder druk zette. Alvarado volgde in haar kielzog, Kastelijn had iets meer moeite. Cant en Van Loy kwamen samen weer terug bij Kastelijn. Worst en Alvarado gingen samen de derde ronde in, terwijl Kastelijn en Cant op twee seconden volgden. Van Loy hing aan het klassieke spreekwoordelijke elastiek.

Dat elastiek knapte in de derde ronde ogenschijnlijk definitief. De vier vooraan deden ondertussen zeer weinig voor elkaar onder. Worst voerde nog altijd de kop aan, maar van demarrages was geen sprake. Het was het bochtige deel voor de finish waar de vrouwen elkaar het meest onder druk zetten. Kastelijn had het op dat deel van het parcours enigszins moeilijk, terwijl de andere drie elkaar geen meter gaven. Van Loy vond een nieuw elastiek en naderde de kop weer tot op enkele seconden.

Cant pakt de kop in groep van vier

In de vierde ronde wilde Cant het weer een keer proberen. Zij nam de kop, maar Alvarado gaf weinig prijs. Ook Worst en Kastelijn wisten weer te volgen. Het was eigenlijk weer wachten op de tweede helft van het parcours om echt een verschil te kunnen maken. Verrassend genoeg kwam Van Loy toch weer terug, al zag het er niet naar uit alsof ze over had. Kastelijn ging haar landgenotes voorbij en pikte aan bij Cant, waardoor het onverminderd spannend bleef.

Doordat ze vooraan niet voor elkaar wilde rijden kwam ook de Nederlandse Aniek van Alphen er bij. Haar voordeel was dat zij als enige topper op dit parcours op haar fiets over de balken wist te springen. Om dat voordeel uit te buiten moest ze er echter wel bij blijven. Doordat Worst het tempo opvoerde bleek dit een te grote opgave voor de jonge Van Alphen. De strijd zou pas beslecht gaan worden in de allerlaatste ronde, zo veel was duidelijk.

Worst wilde niet op de sprint wachten. Met nog een halve ronde te gaan gaf ze er een klap op, waardoor Cant tot achtervolgen veroordeeld was. Kastelijn en Alvarado gaven niet veel prijs op Cant, maar konden het gat naar Worst ook niet verkleinen. Cant ging voor alles of niets, en nam alle mogelijke risico's in de bochten. Dit leverde haar een paar meter op, maar Worst hield een gat. Hierdoor won zij de cross met een paar seconden voorsprong. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag Flandriencross Hamme Vrouwen:

1. Annemarie Worst
2. Sanne Cant +0.02
3. Ceylin del Carmen Alvarado +0.06
4. Yara Kastelijn "
5. Aniek van Alphen +0.18
6. Ellen Van Loy +0.23
7. Kim Van De Steene +0.25
8. Katie Compton +0.27
9. Eva Lechner +0.34
10. Loes Sels +0.37


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws