Kastelijn van start tot finish veruit de beste in Ambiancecross Wachtebeke Veldrijden

Kastelijn van start tot finish veruit de beste in Ambiancecross Wachtebeke

Door Tom van der Salm 23 november 2019 | 14:32


Yara Kastelijn heeft op imponerende wijze de Ambiancecross in Wachtebeke op haar naam geschreven. De Nederlandse gunde haar concurrenten enkel zicht op haar achterwiel, door in de eerste ronde al ogenschijnlijk simpel weg te rijden bij de rest. De tweede en derde plaats gingen naar Sanne Cant en Laura Verdonschot.

Zonder titelverdedigster Denise Betsema, die momenteel een voorlopige schorsing uitzit, en nog enkele afwezige toppers vertrokken de vrouwen voor een goede drie kwartier cross. Ellen Van Loy begon voortvarend aan de race en nam de kop, maar Kastelijn vond het nog niet hard genoeg gaan en beukte zonder om te kijken door. Daarachter stonden de kopjes meteen strak, wat gedurende de cross zo zou blijven. 

Europees kampioene Kastelijn had geen zin in ballast en koos al snel alleen het hazenpad, met wereldkampioene Sanne Cant en Van Loy als eerste jagers. Echt bestoken konden ze Kastelijn echter niet, daar de voorsprong al snel richting de halve minuut ging. De Brabantse haalde de angel snel uit de wedstrijd met haar strakke tempo. 

Duimpje omhoog

Een valpartij zorgde ervoor dat Van Loy uit het verhaal verdween, terwijl Alice-Maria Arzuffi en Verdonschot juist aansloten bij de dichtste achtervolger Cant. Kastelijn liet ondertussen middels een duimpje weten dat ze alles onder controle had, en kon soeverein naar de zege rijden met kracht over voor de cross van morgen. Daarachter was er nog een mooie battle gaande voor plek twee, die uiteindelijk naar Cant ging. Verdonschot pakte de derde plaats. (foto: ProShots)

Uitslag Ambiancecross Wachtebeke vrouwen

1. Yara Kastelijn
2. Sanne Cant
3. Laura Verdonschot
4. Alice-Maria Arzuffi
5. Ellen Van Loy
6. Marion Norbert Rinerolle
7. Kim Van de Steene
8. Aniek van Alphen
9. Lindy van Anrooij
10. Loes Sels


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws