Albert erkent meerdere: 'Van der Poel zonder aarzeling de beste crosser ooit' Veldrijden

Albert erkent meerdere: 'Van der Poel zonder aarzeling de beste crosser ooit'

Door Marijn van den Berge 26 november 2019 | 11:14


Is Mathieu van der Poel de beste veldrijder ooit? De discussie is er al tijden, maar Niels Albert heeft na Koksijde zijn conclusie getrokken. Albert, zelf ooit wereldkampioen, vindt dat de Nederlander de allerbeste is die ooit op een veldritfiets heeft gereden.

‘Ik werd wereldkampioen in Koksijde in 2012 en was op mijn best. Soms denk ik: hoe zou het zijn geweest als ik in de beste versie van mezelf tegen Van der Poel had kunnen crossen?’, vraagt Albert zich af in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

‘Je kunt generaties niet vergelijken. Ik aarzel niet om te zeggen dat Van der Poel de beste crosser ooit is. Dat ik het tegen Mathieu had opgenomen, is een onzinnig idee. In tachtig tot negentig procent van de wedstrijden was hij ongetwijfeld de beste geweest', vervolgt de Belg.

En dus geniet Albert van zijn wereldtitel én van Van der Poel. ‘Hij degradeert zijn tegenstanders, overklast ze. Met Van der Poel erbij, worden de anderen tweederangscoureurs. Hij maakt geen fouten. Zondag niet, nergens niet. Een schoonheidsfoutje is het ergste waarop hij zich laat betrappen’, jubelt Albert. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws