Nys over Van der Poel: 'Lang niet gezegd, maar de nieuwe Merckx is opgestaan' Veldrijden

Nys over Van der Poel: 'Lang niet gezegd, maar de nieuwe Merckx is opgestaan'

Door Bram van der Ploeg 29 november 2019 | 10:02


Sven Nys houdt niet echt van vergelijkingen, maar doet dat in Het Laatste Nieuws toch. De oud-veldrijder komt lofuitingen te kort om Mathieu van der Poel te omschrijven en dus haalt hij de meest populaire vergelijking van België uit de kast. 

'Ik heb het lang niet gezegd, maar nu doe ik het wel: de nieuwe Eddy Merckx is opgestaan', aldus Nys. 'Dit is een coureur die alles heeft meegekregen van Moeder Natuur. Fysieke capaciteiten, mentaal zo stabiel, schoonheid op de fiets, een uitstekende relatie met de fans... Wout van Aert is ook een renner met een enorm fysiek vermogen, maar Van der Poel doet daar dan nog een perfecte techniek bij - hoe hij bochten neemt, is om van te smullen - plus explosiviteit plus de kunst om vrij om te gaan met druk en stress.'

In een podcast van Het Nieuwsblad gaf Nys al aan dat hij nooit zou kunnen winnen van Van der Poel en hij legt nu uit waarom: 'Ik heb vaak energie gespaard, maar dat was uit noodzaak, omdat er altijd een paar renners waren die qua niveau in mijn buurt zaten. Ik kon het me niet permitteren om onderweg te woekeren met mijn krachten. Van der Poel is anders: hij moet zich geen pijn doen om een hele cross alleen te rijden. Ik denk dat Mathieu eergierig is. Ik geloof dat hij wil winnen op een manier waardoor de mensen over twintig jaar nog over hem zullen spreken. Mathieu wil op zijn manier indruk maken.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws