Van Aert realistisch: 'Mathieu het leven zuur maken is voor volgend seizoen' Veldrijden

Van Aert realistisch: 'Mathieu het leven zuur maken is voor volgend seizoen'

Door Marijn van den Berge 02 december 2019 | 11:21


Wout van Aert maakte afgelopen weekend in Kortrijk bekend dat hij hoopt op 27 december weer terug te zijn in de cross in Loenhout, na zijn verschrikkelijke val in de Tour de France. Toch houdt hij meteen een stok achter de deur: we moeten niet veel van hem verwachten.

‘De afgelopen weken kwam mijn revalidatie in een stroomversnelling terecht’, zegt Van Aert tegen Het Laatste Nieuws. ‘Mijn blessure is goed geheeld en bij de laatste controles bleek er opnieuw veel kracht in mijn been te zitten. Ik kan in principe ook niets meer fout doen. Fietsen lukt pijnvrij, bij het lopen krijg ik nog wat reactie, maar ik ben zeker klaar voor een comeback’, aldus de renner van Jumbo-Visma.

‘Over topvorm zal ik uiteraard nog niet beschikken’, merkt Van Aert direct op, nadat er al geroepen werd om zijn comeback vanwege de dominantie van Mathieu van der Poel. ‘Het zou dom en onrealistisch zijn om na drie maanden zonder fiets nu al over resultaten te praten. Ik kijk er in de eerste plaats naar uit om weer renner te zijn. Mathieu het leven zuur maken is pas voor volgend seizoen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws