Hermans snelste in Essen bij afwezigheid van Van der Poel en andere toppers Veldrijden

Hermans snelste in Essen bij afwezigheid van Van der Poel en andere toppers

Door Ward Hilhorst 07 december 2019 | 15:59


Quinten Hermans heeft de Ethiascross in Essen op zijn naam geschreven. Een open startveld, bij afwezigheid van verschillende toppers waaronder Mathieu van der Poel, leverde kansen op voor vele crossers die het normaal gesproken met ereplaatsen moeten doen. Van die crossers bleek het Hermans die het meest gemotiveerd was.

In de eerste ronde waren het direct de twee sterke ploegen, Pauwels Sauzen-Bingoal en Telenet-Baloise Lions, die vooraan te zien waren, vergezeld door Tom Meeusen en David van der Poel voor Corendon-Circus. De volledige eerste ronde was er niemand die een gat wist te slaan. Na ruim tien minuten, in de tweede ronde, was het Hermans die de kop nam en de rest onder druk zette. Meeusen en Gianni Vermeersch waren de eersten die op zijn wiel doken. Zdenek Stybar moest het ondertussen doen met een verdienstelijke twaalfde plek.

Meeusen had een voordeel bij de balken die op het parcours lagen. Hij was degene die daar het meest soepel overheen wist te springen, wat hem een beetje tijd opleverde. Toch kon hij niet voorkomen dat Hermans in de derde ronde een serieus gat wist te slaan. Meeusen werd zelfs al vrij snel bijgehaald door Laurens Sweeck, die in achtervolging moest. De achterstand van Sweeck op Hermans was na vier ronden vijftien seconden.

Hermans loopt uit in het midden van de koers

In de ronden daarna bleef Hermans ongenadig hard doorrijden. Dat, in combinatie met een lekke band voor Sweeck, zorgde er voor dat de voorsprong van Hermans opliep naar een halve minuut na zeven van de tien rondes. Tom Pidcock volgde ondertussen op weer een halve minuut van Sweeck. Na Pidcock volgde weer een groot gat. Kortom: de afwezigheid van Van der Poel zorgde niet voor een open koers, zoals verwacht werd.

Na ruim vijftig minuten maakte Hermans zich op voor zijn ereronde, waarin hij nog altijd niet in gevaar kwam. Zo werd het een mooie, maar relatief tamme wedstrijd. Stybar wist de wedstrijd uit te rijden, een overwinning op zich.

Uitslag Ethias Cross Essen Mannen

1. Quinten Hermans
2. Laurens Sweeck
3. Tom Pidcock
4. Thijs Aerts
5. Diether Sweeck
6. Jim Aernouts
7. Nicolas Cleppe
8. Daan Soete
9. David van der Poel
10. Ryan Kamp 

(Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws