Worst beslist zenuwslopend duel met Alvarado na snedige sprint in haar voordeel Veldrijden

Worst beslist zenuwslopend duel met Alvarado na snedige sprint in haar voordeel

Door Wilbert van der Velde 08 december 2019 | 14:30


Annemarie Worst heeft de Superprestige-cross in Zonhoven na een zenuwslopende finale gewonnen. Het parcours in Zonhoven werd gekenmerkt door een lange steile zandheuvel, die alleen lopend met de fiets op de schouder kon worden bedwongen. Vijf vrouwen hielden elkaar lange tijd in vizier, maar het waren uiteindelijk Ceylin del Carmen Alvarado en Worst die domineerden.

De start werd als eerste genomen door beloften-wereldkampioen Inge van der Heijden, gevolgd door Alvarado. Zoals zo vaak dit seizoen nam Alvarado snel de leiding en trok het hele veld meteen op een lint. Ondertussen moest Van der Heijden, die zo brutaal de start voor haar rekening nam, even passen, maar kon even later in het wiel van Sanne Cant en Worst weer de aansluiting bij Alvarado maken. Van de Nederlandse dominantie van de laatste weken was ook in Zonhoven sprake: na de eerste ronde vielen er zes Nederlandse vrouwen bij de eerste zeven te noteren.

Alvarado vond het met drie collega’s in het wiel wat te druk worden, dus schudde ze weer een stevige demarrage uit de benen. De aanval had als gevolg dat Cant even moest passen. Cant wist echter aan het eind van de tweede ronde weer aan te sluiten. Naast Cant wisten nog meer vrouwen aan te sluiten, zoals Europees kampioene Yara Kastelijn, die haar start had gemist. Echter, niet veel later ging Kastelijn op een zanderige afdaling onderuit en moest ze weer van voor af aan beginnen.

Alvarado en Worst voeren de forcing

De terugkeer van verschillende vrouwen aan de kop, was het teken voor Alvarado en Worst om er vanonder te muizen. Alleen Van der Heijden en Alice Maria Arzuffi konden reageren. Vlak daarachter reed de piepjonge Shirin van Anrooij op een knappe vijfde plek, met de oprukkende Kastelijn op haar wiel. Op de onwijs steile zandheuvel liepen Alvarado en Worst weer verder weg van Arzuffi en Van der Heijden. De Italiaanse en de jonge Nederlandse bleken echter meer dan taai en wisten andermaal terug te keren en misschien zat er nog wel meer in het vat?

Zenuwslopende slotfase

Bij het ingaan van de vijfde ronde kwam zelfs Kastelijn weer terug vooraan, wat een zenuwslopende slotfase inluidde. Vijf vrouwen die van geen wijken wilden weten. Echter, weeral bleek dat Worst en Alvarado de twee sterksten vrouwen in koers waren. Ze reden weer samen weg en de rest was nu toch écht gezien. Samen gingen Alvarado en Worst de laatste ronde in. Wie ging waar het verschil maken? De loodzware zandheuvel werd door de twee niet benut. De twee hielden elkaar scherp in de gaten, ze haakten zelfs met de fietsen in elkaar. Het werd uiteindelijk een sprint, die Worst met snedige versnelling won. Kastelijn maakte het podium met een derde plaats compleet. (Foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Superprestige Zonhoven vrouwen 2019

1. Annemarie Worst
2. Ceylin del Carmen Alvarado +0.01
3. Yara Kastelijn +0.09
4. Alice Maria Arzuffi +0.20
5. Inge van der Heijden +0.32
6. Sanne Cant +0.55
7. Shirin van Anrooij +1.17
8. Manon Bakker +1.22
9. Laura Verdonschot +1.38
10. Ellen Van Loy +1.50

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Erik3e
8 Dec 2019 om 14:48

Wat maken die Nederlandse vrouwen er toch mooie wedstrijden van.

Reageer


Meer nieuws