Aerts niet bang voor Van Aert: 'Met hem hou ik voorlopig geen rekening' Veldrijden

Aerts niet bang voor Van Aert: 'Met hem hou ik voorlopig geen rekening'

Door Bram van der Ploeg 12 december 2019 | 13:13


Toon Aerts is niet bang dat hij er eind dit jaar en begin 2020 een geduchte concurrent bij krijgt in de persoon van Wout van Aert. De Belgisch kampioen veldrijden verwacht dat de man van Team Jumbo-Visma wel even nodig zal hebben om in vorm te komen.

Van Aert kondigde reeds aan dat hij in principe op 27 december in Loenhout zijn rentree gaat maken in het veld. Daarmee komt een grote wens voor hem uit, aangezien Van Aert meteen na zijn in de Tour de France opgelopen beenblessure stelde dat hij per sé wilde crossen om in het voorjaar goed te zijn. In januari en februari zou Van Aert dan nog mee kunnen doen aan het BK en WK veldrijden.

Aerts is niet bang dat Van Aert op 12 januari bij het BK al een grote concurrent wordt. 'Met hem hou ik voorlopig geen rekening. Niemand zal verrast zijn als hij toch Belgisch kampioen wordt, maar het zou wel heel straf zijn als hij op twee weken tijd al kan winnen. Voor hem is de grootste overwinning dat hij dit seizoen al terug aan veldritten kan deelnemen na zijn zware blessure. Daar heb ik immens veel respect voor', zo stelt hij bij Wielerflits. (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws