Alvarado wint Hotondcross 'voor tractorbanden' in Ronse, veel valpartijen Veldrijden

Alvarado wint Hotondcross 'voor tractorbanden' in Ronse, veel valpartijen

Door Tom van der Salm 14 december 2019 | 14:31


Ceylin del Carmen Alvarado heeft een schitterende tweestrijd met Annemarie Worst in de hevige modder van Ronse in haar voordeel beslecht. Na een cross vol drama, valpartijen en plottwisten bleek de jonge renster op techniek de betere van haar concurrente. Yara Kastelijn vervolledigde het Nederlandse podium.

Enkele dagen regen zorgden ervoor dat het parcours in Ronse er uiterst modderig en zwaar bijlag. Een ding stond vast: het zou een cross ieder voor zich worden, waarbij overeind blijven al een prestatie zou zijn. Ouderwets ploeteren in de modder, waarbij het recht van de sterkste zou gelden. 'Een cross voor tractorbanden', meldde Sporza.

Alvarado nam vanuit de start de kop en wist al snel een kloof van twintig seconden te slaan met haar achtervolgsters, waar Worst als naaste erbij ging liggen. Op de schuine kant naar beneden was het helemaal comedy capers in de achtergrond, één voor één moesten de dames erbij gaan zitten. Kastelijn had het er helemaal zwaar mee, de Brabantse kon haar valpartijen al snel niet op één hand tellen.

Meesteres Alvarado 'rijdt als een vent'

Alvarado bleef haar demonstratie doorzetten, iets wat ook commentator Michel Wuyts bewonderde. 'Ze rijdt als een vent'. Een incident in de materiaalpost, waarbij ze ongelukkig werd opgehouden door haar eigen ploeg, bracht weer wat spanning in de race. Worst kon hierdoor dichter komen en zelfs het gat dichten. Een mooie strijd moest de beslissing gaan brengen.

Even pakte Worst de kop over, maar een sukkelpartij zorgde ervoor dat ze weer terugviel achter haar Nederlandse concurrente. Op techniek reed Alvarado weer verder weg, en powervrouw Worst had niet direct een antwoord. In de slotronde kuste de koploopster ook nog een keer in de modder, maar het kon haar niet meer van de zege houden. (foto: Screenshot Sporza)

Uitslag Hotondcross Ronse dames 2019

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst + 0.20
3. Yara Kastelijn 1.11
4. Evie Richards 1.44
5. Sanne Cant 02.22
6. Alice-Maria Arzuffi 2.34
7. Kim Van De Steene 2.36
8. Ellen Van Loy 2.49
9. Eva Lechner 3.17
10. Marion Norbert Riberolle 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws