Annemarie Worst sprint het snelste in de avondcross van Diegem Veldrijden

Annemarie Worst sprint het snelste in de avondcross van Diegem

Door Wesley van Bavel 29 december 2019 | 18:52


Annemarie Worst heeft de avondcross in Diegem gewonnen. Na een spannende race, waarin Nederland een klasse beter bleek voor de rest, wist de Nederlandse te winnen in een sprint van Ceylin del Carmen Alvarado.

Alvarado genoot een perfecte start en dook als eerste het veld in met Worst in het wiel. Al snel hadden de twee een klein gat op de rest, waar Sanne Cant de beste leek. Toch bleek het eerste gat niet definitief en op het eerste stuk op de weg was er sprake van een grote hergroepering. De grote groep bleef niet lang bij elkaar en aan het einde van de eerste ronde hadden Kastelijn, Alvadado en Worst een voorsprong van acht seconden op Sanne Cant.

Nederland een klasse beter in het veld

Het was niet Cant, maar Shirin van Anrooij die de aansluiting met de voorste drie als eerste kon maken, met Inge van der Heijden die later dat voorbeeld volgde. De vijf Nederlanders waren redelijk aan elkaar gewaagd en bleven een tijd samen.

Met nog twee rondes te gaan maakte Alvarado een foutje op de schuine kant. Dit was het signaal voor Worst om een versnelling te plaatsen. Deze aanval sloeg het Nederlandse groepje uiteen. Uiteindelijk wisten alleen Kastelijn en Alvarado terug te keren tot het viel van Worst. Door materiaalpech en onvoldoende bemanning bij de materiaalposten raakte de onfortuinlijke van Anrooij heel veer achterop. 

Alvardo, Worst en Kastelijn gingen samen de slotronde in. Het was Kastelijn die als eerste bergop een poging waagde om haar gezelschap achter te laten, maar slaagde daar niet in. In de sprint bleek Wost uiteindelijk de sterkste voor Alvarado en Kastelijn. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag Superprestige Diegem Vrouwen

1. Annemarie Worst
2. Ceylin del Carmen Alvarado
3. Yara Kastelijn
4. Inge van der Heijden
5. Puck Pieterse
6. Alice Maria Azuffi
7. Blanka Vas
8. Sanne Cant
9. Eva Lechner
10. Maghalie Rochette


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws