Alvarado rondt examen voor NK af met winst op campus Brussel Veldrijden

Alvarado rondt examen voor NK af met winst op campus Brussel

Door Jannick van der Hooft 05 januari 2020 | 14:30


Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Brussels Universities Cross gewonnen door in een rechtstreeks duel met haar landgenote Annemarie Worst af te rekenen. Ze behoudt ook de leiding in het klassement om de DVV Trofee.

Op de campus van de VUB kregen de rensters een parcours met veel bochten voor de kiezen. Reden voor Annemarie Worst om direct druk te zetten vanaf het begin. Met Ceylin del Carmen Alvarado in haar spoor trok ze er vandoor. Een aantal valpartijen, waaronder die van Laura Verdonschot die op een teruglopende Yara Kastelijn botste, kleurde de beginfase. Ook Alvarado slipte kort weg en moest haar opgelopen achterstand snel repareerde, wat lukte.

Alvarado en Worst klasse apart

Met zijn tweeën reden ze verder. Inmiddels moest Verdonschot na een tweede val gedesillusioneerd opgeven en ook Kastelijn bleef knoeien in de achtergrond. Sanne Cant en Anna Kay vormden het duo dat nog het meest in de buurt kwam, maar ook zij reden al snel op gepaste achterstand van het Nederlandse tweetal vooraan.

Naarmate de race vorderde, werd het steeds duidelijker dat niemand zou kunnen tippen aan Worst en Alvarado. Het was wachten op de eerste speldenprikjes van één van de vrouwen, maar Alvarado bleef stoïcijns het wiel van Worst volgen. De renster van Alpecin-Fenix maakte wel enkele slippertjes, maar dat voorkwam niet dat ze zij aan zij de laatste ronde ingingen.

Worst begint fouten te maken, Alvarado profiteert

Op de laatste passage op de uiterst steile helling sloeg Worst een klein gaatje op haar concurrente. Alvarado werd gedwongen tot terugkeren en daar slaagde ze in. Alvarado ging een stuk soepeler door een haakse bocht en profiteerde van het falen van Worst. Direct sloeg ze toe met een ferme versnelling om haar landgenote op een nóg grotere achterstand te zetten.

Ook Worst liet zich niet kennen en knalde het gat dicht. Duidelijk azend op de counter sloeg toen uiteindelijk toch het noodlot toe voor de renster. Ze haalde het voet uit de pedaal op de trappen en ging stuurloos tegen de vlakte. Hierna kon Alvarado zonder probleem solo naar de finish rijden. Worst moest genoegen nemen met de tweede plek.

Incident met Kastelijn krijgt staartje

Na afloop van de wedstrijd kreeg het incident met Kastelijn en Verdonschot nog een staartje. Kastelijn raakte haar achtste plek in de uitslag kwijt na ingrijpen van de jury. De Nederlandse verloor daardoor kostbare tijd in de strijd om de DVV Trofee. (Foto: ProShots)

Uitslag Brussels Universities Cross vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst +0.08
3. Sanne Cant +1.11
4. Anna Kay +1.21
5. Katherine Compton +1.35
6. Manon Bakker +2.21
7. Marion Norbert Riberolle +2.31
8. Yara Kastelijn +2.34
9. Eva Lechner +2.38
10. Ellen Van Loy +2.41


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws