Sweeck: 'Bier drinken en crossen is geen goede combinatie voor mij' Veldrijden

Sweeck: 'Bier drinken en crossen is geen goede combinatie voor mij'

Door Tom van der Salm 13 januari 2020 | 16:25


Laurens Sweeck behaalde zondag de grootste overwinning van zijn loopbaan met zijn zege bij het Belgisch kampioenschap, maar veel tijd om te genieten was er niet. De dag nadien stond de veldrit van Otegem namelijk alweer op het programma, waar de Belg voor het eerst mocht opdraven in zijn driekleur.

Sweeck leek zijn benen van zondag ondanks de festiviteiten even mee te hebben genomen naar Otegem, want hij reed zelfs een tijdje aan kop. Mathieu van der Poel en consorten wisten de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal echter weer bij de lurven te grijpen. 

Toen de Nederlandse wereldkampioen even later zijn versnelling plaatste, bleven Sweeck en ploegmaat Eli Iserbyt met de fietsen in elkaar haken, waarna beide heren in aanraking kwamen met de grond. Dit betekende het einde van de sportieve aspiraties van Sweeck. Hij finishte nog als elfde, maar had na afloop een heldere verklaring voor zijn mindere optreden bij Sporza. 'Bier drinken en crossen is geen goede combinatie voor mij.' (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws