Laurens Sweeck

Laurens Sweeck is een Belgische veldrijder die uitkomt voor Crelan-Corendon. Hij werd in 2020 Belgisch kampioen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Sweeck en houdt zijn biografie bij. 

Laurens Sweeck

Sweeck werd geboren op 17 december 1993 in Leuven. Hij komt uit een echte wielerfamilie, als kleinzoon van ex-wielrenner Alfons Sweeck en met de ook fietsende Hendrik en Diether (tweelingbroer) als familieleden. Gek is het dus niet dat ook Laurens de fiets opkroop, met name in het veldrijden en op de mountainbike. Zo werd hij in 2011 Belgisch kampioen bij de junioren en in 2013 en 2015 bij de beloften. Destijds versloeg hij onder meer generatiegenoten Gianni Vermeersch en Wout van Aert. 

Eind 2015 maakte Sweeck na een tweede plek op het WK voor beloften (achter Michael Vanthourenhout) de definitieve overstap naar de profs, waarbij hij in zijn eerste jaar direct tweede op het BK wist te worden na Van Aert. Enkele weken later won hij in Sint-Niklaas zijn eerste grote veldrit bij de professionals. 

Kampioenschapsrenner Sweeck scoort ook in klassementen van de cross

In de jaren die volgden ontwikkelde Sweeck zich tot echte kampioenschapsrenner: na één keer derde (2017) en twee keer tweede (2016 en 2018) te zijn geworden, werd hij in 2020 dan eindelijk Belgisch kampioen in Antwerpen. Dit deed hij in het shirt van Pauwels Sauzen-Bingoal, de ploeg waarvoor hij sinds 2018 uitkwam. 

De veldrijder bleef zich doorontwikkelen en won op die manier ook het eindklassement van de Superprestige in 2020, terwijl hij zijn eerste Wereldbeker 'pas' in 2022 kon winnen. Dat deed de Belg direct met verve, daar hij in de winter van 2022-2023 ook direct het eindklassement won namens zijn nieuwe ploeg Crelan, waar hij 1 september in dienst trad na enkele jaren aan de zijde van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout bij de formatie van Jurgen Mettepenningen. 

Laurens Sweeck Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties