Worst verbreekt zegereeks Alvarado na sprint a deux in Nommay Veldrijden

Worst verbreekt zegereeks Alvarado na sprint a deux in Nommay

Door Bram van der Ploeg 19 januari 2020 | 14:15


Annemarie Worst heeft de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Nommay gewonnen. De Nederlandse was in een sprint met Ceylin del Carmen Alvarado verrassend sterker. Katie Compton werd derde.

Ellen Van Loy was degene die het beste startte. Ze ging als eerste de eerste bocht in, kwam als eerste op de trap en kwam het beste door de eerste, gladde bochten. Doordat het parcours dooide, lag de bovenlaag los en dus werd er veel gegleden. Alvarado miste haar start door verkeerd schakelen, wilde snel naar voren, maar viel vervolgens op een recht stuk, waardoor ze echt in de achtervolging moest.

Alvarado komt bij Worst en verrassing van de dag

Van Loy slaagde er niet lang in om haar eerste plek in het veld te verdedigen. Annemarie Worst rook door de tegenslag bij Alvarado bloed en nam de kop al snel over. Toen zij echter ook een foutje maakte in een gladde bocht, kwam de verrassende Française Marion Nobert-Riberolle in haar wiel als tweede door na één ronde. Alvarado gaf gas na een fietswissel en reed snel naar de voorste twee toe, met slechts drie tellen achterstand. 

De Nederlands kampioene wachtte niet en nam in de tweede ronde meteen de leiding over van Worst. Het bleef echter lang een strijd tussen de twee Nederlandse dames en Nobert-Riberolle, die knap bij bleef. Sterker nog, uit de achtergrond kwam de Amerikaanse Katie Compton steeds dichterbij, waardoor we bij het ingaan van de vierde ronde vier koploopsters hadden.

Nobert-Riberolle haakt af, slotronde brengt beslissing

Dat was echter niet lang het geval. Thuisrijdster Nobert-Riberolle reed haar derailleur kapot, waardoor ze een enorm stuk moest lopen naar de pits. Na een geweldige wedstrijd moest ze zo lijdzaam toezien dat er slechts drie kanshebbers voor de dagzege overbleven. Die hielden elkaar in de greep en waren vooral met zichzelf bezig. Niet vallen in de gladde bochten en de juiste lijnen zoeken, het bleef opletten. Wie had er in de slotronde nog wat in de tank?

Alvarado was de eerste die extra gas gaf, maar Worst en Compton zagen hun elastiek niet breken. Sterker nog, Compton nam in de absolute slotfase zelfs over, maar de twee Nederlanders lieten haar niet gaan. Het werd sprinten tussen drie en Alvarado had in het wiel van Worst de beste papieren. Toch slaagde ze er niet in om er overheen te komen, waardoor Worst de handen in de lucht mocht steken.

Uitslag wereldbeker veldrijden Nommay, vrouwen

1. Annemarie Worst
2. Ceylin del Carmen Alvarado +0.01
3. Katie Compton +0.03
4. Christine Majerus +0.42
5. Manon Bakker +0.43
6. Clara Honsinger +0.50
7. Caroline Mani +0.55
8. Ellen Van Loy +0.57
9. Eva Lechner +0.58
10. Marion Nobert-Riberolle +1.00


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws