Brand en Worst oneens over podiumplek: 'Melkzuur spoot uit mijn oren' Veldrijden

Brand en Worst oneens over podiumplek: 'Melkzuur spoot uit mijn oren'

Door Tom van der Salm 01 februari 2020 | 16:48


Ceylin del Carmen Alvarado mocht dan de meeste aandacht opeisen met haar wereldtitel, ook de nummers twee en drie, Annemarie Worst en Lucinda Brand, droegen bij aan het spektakelstuk dat de vrouwen lieten zien in Dübendorf. Waar Brand tevreden leek met haar stek op het podium, was dit bij Worst wel anders.

Brand pakte de derde plaats en dit was het hoogst haalbare, zo verklaarde de renster van Telenet-Baloise Lions in het flashinterview. 'Die zadelbreuk heeft me veel kracht gekost. Op het laatst was ik kansloos tegen die jonge dames. Het melkzuur spoot werkelijk waar uit mijn oren.'

Worst kon minder leven met haar podiumplek, de blik in haar ogen verraadde dat de tweede plek inderdaad de meest ondankbare plek is. 'Ik en Ceylin waren enkele malen met zijn tweeën weg, daagden elkaar wat uit. En zoals je hebt gezien, heb ik het verloren', aldus de zeer teleurgestelde renster. (foto: ProShots)

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

donkeytje
3 Feb 2020 om 10:25

Eigenlijk was het slechts nipt in het voordeel van Alvarado. Een meter later uit het veld de weg opdraaien had het verschil kunnen maken. Beide zaten dood. Vooral voor Annemarie was dit spijtig want er telt eigenlijk maar 1 plek op een WK. Ze kan er zeker van zijn dat het de volgende jaren steeds een strijd wordt tot op het einde. Ook de concurrentie zou nog wel eens kunnen toenemen. Shirin Van Anrooij is de volgende die wel eens een voet naast de toppers kan zetten. Alvarado, Worst , Brand, Kastelijn, Van Anrooij, Pieterse , Van der Heijden , Bakker .. De volgende 10 jaar wordt het drummen aan die top en lijkt er niet zo veel buitenlands talent daar tussen te komen. In elk geval is er voorlopig geen uitschieter , a la MVDP, tussen . Dat maakt dat het vrouwenveldrijden nog wel eens een aantal jaren veel spannender kan zijn dan dat van de mannen. Of Van Anrooij moet de vrouwenMVDP worden ?

Reageer


Meer nieuws