Als Van der Poel van huis is, dansen de Belgen op tafel in Maldegem-cross Veldrijden

Als Van der Poel van huis is, dansen de Belgen op tafel in Maldegem-cross

Door Bram van der Ploeg 05 februari 2020 | 17:50


Eli Iserbyt heeft de Ethias Cross in Maldegem op zijn naam geschreven. De kleine Belg sloeg zijn slag in de tweede helft van de wedstrijd en niemand achter hem was in staat om te reageren. Michael Vanthourenhout werd tweede. Mathieu van der Poel reed zoals bekend zijn laatste cross op het WK en was er dus niet meer bij.

In tegenstelling tot de wedstrijd bij de vrouwen, kwam er bij de mannen in de beginfase niet echt iemand los. Iserbyt, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Vanthourenhout; ze reden allemaal in één lijn door de beginfase heen. Quinten Hermans onderhield het tempo. Ook David van der Poel was daar nog keurig mee.

Hermans en Van Kessel voeren het tempo aan

Pas na drie rondes vond Vanthourenhout het voldoende en nam hij de kop over, maar ook hij slaagde er niet in om het lange lint te breken. De ploeg van Tormans bleef het initiatief houden, met naast Hermans ook Corné van Kessel op de voorposten. Vanthourenthout en Iserbyt konden slechts volgen, Van der Poel hield goed stand en Aerts zakte wat verder weg.

Het was Van Kessel die in de zesde van tien rondes het heft in handen nam en dat had voor het eerst een beetje effect. Iserbyt nam zijn wiel en ook Hermans en Vanthourenhout konden mee, maar Sweeck moest al een gaatje laten. Daar achter kwamen Van der Poel, Lars van der Haar en Aerts door. Langzaamaan vertoonde het veld wat scheurtjes, maar echte breuken kwamen er hier nog niet.

Iserbyt komt uit zijn hok, Tormans blijft antwoord schuldig

Die kwamen er wel toen Iserbyt bij het ingaan van de zevende ronde voor het eerst op de pedalen ging staan. Plots hadden Van Kessel en Hermans de benen niet en Vanthourenhout reed het gat naar zijn ploegmaat uiteraard niet dicht. Met nog drie rondes voor de wielen was het gaatje zeven seconden naar Van Kessel en Vanthourenthout, de rest zat daar achter niet ver.

Ondanks de ambitieuze start hield Tormans het uiteindelijk niet vol en reed Vanthourenhout in de slotrondes weg bij Van Kessel. Iserbyt diepte zijn gat op kop alleen maar verder uit. De twee renners van Pauwels Sauzen-Bingoal maakten er onderling in de slotronde geen echte strijd meer van. Aerts reed een vrij onzichtbare koers, maar knalde in de slotfase toch nog naar het podium. (foto: Proshots)

Uitslag Ethias Cross Maldegem 2020 mannen

1. Eli Iserbyt
2. Michael Vanthourenhout +0.10
3. Toon Aerts +0.13
4. Corné van Kessel ''
5. Lars van der Haar +0.19
6. Tom Meeusen +0.24
7. Quinten Hermans +0.32
8. Laurens Sweeck +0.42
9. David van der Poel +0.48
10. Ryan Kamp +0.59


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws