Alvarado pakt eindwinst Superprestige door Betsema en Worst te kloppen Veldrijden

Alvarado pakt eindwinst Superprestige door Betsema en Worst te kloppen

Door Ward Hilhorst 15 februari 2020 | 16:10


Ceylin del Carmen Alvarado heeft Denise Betsema en Annemarie Worst in de sprint verslagen en op die manier een mooie strijd in de Superprestige-cross van Middelkerke in haar voordeel beslist. Alvarado verzekerde zich op deze manier van het eindklassement in het Superprestige-klassement.

Het was Shirin van Anrooij die de andere vrouwen in het begin van de cross onder druk wist te zetten. Door een klein stuurfoutje raakte zij echter in de problemen, en Annemarie Worst nam de kop over van haar jonge landgenote. Alvarado liet het niet gebeuren en plaatste direct een aanval. Worst sprong mee, en Van Anrooij en Betsema volgden op een handvol seconden.

Worst en Alvarado deden wat ze al een paar crossen doen. Ze reden met zijn tweeën langzaam weg van de achtervolgers. Om het klassement te winnen was de enige taak van Alvarado 'niet te ver achter Kastelijn eindigen'. Dat ging al vroeg de goede kant op, aangezien Kastelijn moeite had om te strijden voor een plaats in de top 10.

Pech voor Alvarado levert Worst gat op

Halverwege de tweede ronde kwam Betsema steeds dichter bij de twee koploopsters. Op dat moment kreeg Alvarado te maken met materiaalpech, haar schoenen bleken kapot. Doordat ze nieuwe moest halen, sloeg Worst een serieus gat. Betsema kwam daardoor bij Alvarado. 

Betsema en Alvarado moesten in achtervolging op Worst, die elf seconden te pakken had. Van Anrooij probeerde uit alle macht bij de achtervolgsters te komen, terwijl Kastelijn aan een opmars bezig was en ondertussen op plek vijf reed. Alvarado trok stevig door, en zo kwamen ze bij Worst. Met zijn drieën reden ze het laatste kwartier in, in aanloop naar een spannende strijd!

Bij het klinken van de bel had Van Anrooij achttien seconden achterstand, maar de drie vooraan vertraagden geen seconde. Vooral Alvarado zette haar collega's onder druk, waar vooral Betsema last van leek te hebben. Toch kwam zij niet weg, en zo moest de beslissing vallen door een sprint. In deze sprint was Alvarado sterker dan Betsema en Worst. (Foto: ProShots)

Uitslag Superprestige Middelkerke Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Denise Betsema
3. Annemarie Worst
4. Shirin van Anrooij
5. Eva Lechner
6. Yara Kastelijn
7. Ellen Van Loy
8. Inge van der Heijden
9. Anna Kay
10. Sanne Cant


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws