Nederlanders blazen concurrentie weg in Vestingcross; Alvarado wint Veldrijden

Nederlanders blazen concurrentie weg in Vestingcross; Alvarado wint

Door Jannick van der Hooft 16 februari 2020 | 14:43


De zoveelste clash tussen Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie worst is beslecht in het voordeel van Alvarado. Dit keer was de Vestingcross in Hulst het stormachtige decor, waar de wereldkampioene op het eind door een misstap van Worst weg kon rijden.

Ondanks een omgevallen boom werd er 'gewoon' gecrosst door de vrouwen. Zonder al te veel stil te staan bij wat het weer nog zou kunnen brengen, reed Alvarado al in de eerste ronde richting de kop. Achter haar sloot Worst aan, gevolgd door de Italiaanse Eva Lechner. Zij kon het gat met de Nederlandse dames echter niet dichten.

Bij ingang van de tweede ronde bleek al dat we opnieuw een clash te zien zouden krijgen tussen Alvarado en Worst. De twee zaten op een totaal ander niveau dan de rest van de deelneemsters, waardoor hun voorsprong in rap tempo groeide. Op het parcours bleef het in de tussentijd stevig waaien, wat tot gevolg had dat zelfs de finishmat losliet.

Betsema nadert, maar duo laat haar kansloos

In de achtergrond was Denise Betsema bezig met een stevige opmars. De Nederlandse had een slechte startpositie, maar reed een sterke wedstrijd. Zij liet Anna Kay in de strijd om de derde plaats achter en naderde bij ingang van de slotronde de twee koplopers tot op acht seconden. Alvarado en Worst hadden elkaar op dat moment nog geen één keer bestookt.

Worst voelde het gevaar van Betsema en zette zich op kop. Het tempo werd dusdanig opgevoerd dat de achtervolgster nooit meer de aansluiting zou vinden. Op de steile wand klom Alvarado nét iets beter, waardoor zij het roer weer overnam. Een kleine misstap daarna van Worst was de aanleiding voor Alvarado om volledig het gaspedaal in te duwen, maar Worst knokte zich terug tot in het wiel.

Kort daarna gebeurde een soortgelijke situatie, maar dit keer was het wel raak. Worst moest voet aan de grond zetten, terwijl Alvarado doorknalde. Vervolgens kon zij niet meer bijgehaald worden. Met het truitje dichtgeritst reed ze juichend over de finish. Worst moest genoegen nemen met de tweede plek, voor Betsema. (Foto: ProShots)

Uitslag Vestingcross Hulst vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Denise Betsema
4. Anna Kay
5. Marion Norbert Riberolle
6. Shirin van Anrooij
7. Ellen Van Loy
8. Inge van der Heijden
9. Alicia Franck
10. Manon Bakker


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws