Betsema is veel te sterk voor Worst en consorten en wint in Leuven Veldrijden

Betsema is veel te sterk voor Worst en consorten en wint in Leuven

Door Wesley van Bavel 22 februari 2020 | 14:30


Denise Betsema heeft de op één na laatste cross van het jaar gewonnen. In Leuven bleek ze in een direct duel veel te sterk voor Annemarie Worst. Sanne Cant mocht ook mee op het podium na een mooie derde plaats.

De start was voor Cant, die iets te snel leek te starten. Door een goed manoeuvre was het toch Betsema die als eerste het veld in mocht duiken en direct een mooie voorsprong had op de rest. Worst bleek overijverig in haar achtervolging en ging in de eerste ronde tegen de grond. 

Aan het einde van de eerste ronde had Betsema een voorsprong van zeven seconden op Worst. Het gat met de rest van het veld was al overduidelijk. Het leek een tweestrijd tussen de twee Nederlanders te worden.

Worst en Betsema lijken alleen op de wereld te zijn

Van zeven, naar zes, naar vijf... Het gat tussen de Nederlanders slonk heel langzaam, maar aan het einde van de tweede ronde zat Worst eindelijk in het wiel van Betsema. Na vijftien minuten koers hadden de twee al een voorsprong van 45 seconden op de rest. Een gigantisch verschil.

In de achtergrond vochten Manon Bakker en Cant een felle strijd voor de laatste podiumplek. De Belgisch kampioen moest in de derde ronde alle zeilen bijzetten om in de buurt te blijven van de Bakker. Krijgen we een volledig Nederlands podium?

Net over halverwege koerst ontbindt Betsema opnieuw haar duivels

Met een licht verzet wist Betsema op een oplopend stuk weg te rijden bij haar Nederlandse concurrente. Het gat groeide heel snel en Worst leek al snel verslagen voor de overwinning. Bij het ingaan van de vijfde ronde was het verschil al twintig seconden. Met nog twee ronden te gaan was de beslissing daar. De overwinning kwam nooit in gevaar en Betsema mocht haar handen in de lucht steken.

Achter Worst, op gepaste afstand, wist Cant de strijd voor de derde plaats in haar voordeel te beslissen. In de slotronde was ze sneller dan Laura Verdonschot en Bakker. (Foto: Proshots)

Uitslag Rectavit Cyclocross Leuven vrouwen

1. Denise Betsema
2. Annemarie Worst + 0.59
3. Sanne Cant + 1.49
4. Laura Verdonschot + 1.50
5. Manon Bakker ''
6. Ellen Van Loy + 2.03
7. Loes Sels + 2.09
8. Alice Maria Arzuffi + 2.32
9. Alicia Franck +2.54
10. Joyce Vanderbeken +3.01


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws