Sweeck vecht zich terug na rampzalig begin en wint Sluitingsprijs voor Aerts Veldrijden

Sweeck vecht zich terug na rampzalig begin en wint Sluitingsprijs voor Aerts

Door Wilbert van der Velde 23 februari 2020 | 16:00


Laurens Sweeck heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Na een mislukte start, wist hij Toon Aerts te achterhalen en van hem weg te rijden. 

Mislukte start Sweeck, snelle start Aerts

Het was Eli Iserbyt en Aerts die vanuit de start gelijk de leiding namen. Sweeck had zoals gewoonlijk weer problemen met zijn start. Ditmaal schoot hij uit zijn klikpedaal en moest hij achtervolgen vanuit een zestiende positie. Hij deed dat goed en aan het einde van de eerste ronde reed hij alweer in elfde positie. 

Vooraan besloot Aerts dat het wel welletjes was en hij gaf er een flinke klap op. Hij pakte meteen een flink gat op de rest en leek vertrokken. Achter hem reden Tom Meeusen, Quinten Hermans, Iserbyt, Daan Soete en Michael Vanthourenhout. Die groep groeide later zelfs aan naar meer dan tien man, waaronder de teruggekeerde Sweeck.

Iserbyt had duidelijk een mindere dag en moest lossen uit de achtervolgende groep. Aerts had juist een goede dag want hij verdubbelde zijn voorsprong naar twintig seconden. Ondanks dat hij zwaar in de minderheid was, kwamen de achtervolgers geen steek dichterbij. Maar het langdurig solo rijden kwam naarmate de cross vorderde Aerts toch duur te staan.

Sweeck zet achtervolging op Aerts in

Sweeck was ondertussen helemaal opgang en reed de achtervolgende groep aan diggelen. Net over de helft van de cross was de voorsprong nog maar elf seconden en niet veel later nog maar vijf! Sweeck maakte dan ook de aansluiting. In zijn kielzog kon ook Vanthourenhout de aansluiting maken. 

Met zijn drieën gingen ze de sloronde in. En het was Sweeck die nog een aanval plaatste. Aerts deed wat hij kon, maar had de benen niet meer. Ook Vanthourenhout kon of wilde zijn ploegmaat niet achterhale. Waar de cross vrij rampzalig begon, eindigde die prachtig met een overwinning. Een mooie revanche voor Sweeck na zijn mislukte thuiscross in Leuven. (Foto: ProShots)

Uitslag Sluitingsprijs Oostmalle mannen 2020

1. Laurens Sweeck
2. Toon Aerts + 0.02
3. Michael Vanthourenhout + 0.14
4. Corné van Kessel + 0.24
5. Lars van der Haar + 0.33
6. Jens Adams + 0.41
7. Daan Soete +0.47
8. Quinten Hermans + 0.51
9. Tom Meeusen + 1.00
10. Felipe Orts + 1.14


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws