Aerts geeft alles en iedereen het nakijken met masterclass in modderig Lille Veldrijden
Veldrijden

Aerts geeft alles en iedereen het nakijken met masterclass in modderig Lille

Aerts geeft alles en iedereen het nakijken met masterclass in modderig Lille

Toon Aerts heeft in de Krawatencross in Lille op overtuigende wijze de eindzege in de X2O-trofee weten binnen te hengelen. Tijdens de race zette hij al vroeg een versnelling in, waarna niemand hem meer terug zag.

Modder op het parcours, dus was het ploeteren geblazen in Lille. Iemand die daar klaarblijkelijk veel zin in had, was Aerts. De Belgische crosser vloog uit de startblokken en nam al vroeg in de wedstrijd wat afstand. Geen renner bleek in staat om dat tempo te volgen, want de voorsprong van Aerts nam vervolgens alleen maar verder toe. Na twee rondes volgden Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt al op gepaste afstand.

Geen maat op Aerts

Geholpen door de regenachtige omstandigheden knalde Aerts verder. Hij bouwde zijn voorsprong uit naar 35 seconden op Vanthourenhout, die in de wedstrijd de virtuele tweede plek over had genomen van Sweeck. Iserbyt kwam totaal niet in het stuk voor, waardoor Aerts met zijn sterke rit ook nog een bijzonder goede zaak deed voor de eindzege in de X2O-trofee.

De crossliefhebbers kregen ook in de tweede helft van de wedstrijd geen spannende race meer te zien. Aerts was deze dag simpelweg van een andere klasse dan de rest, dus moesten de kijkers het doen met zijn masterclass. Na een uur crossen wist de Belg zijn solo succesvol af te ronden, waarna hij zijn landen met recht de lucht in mocht gooien.

Vandeputte en Van der Haar completeren podium

Achter Aerts kregen we een aantal verrassende namen te zien. Het was Niels Vandeputte die op knappe wijze naar de tweede plek was gereden. Hij finishte op 48 seconden van Aerts. Tom Meeusen leek voor het eerst in jaren weer een podiumplek te kunnen bemachtigen, maar hij werd in de sprint om plek drie geklopt door Lars van der Haar.

Uitslag Krawatencross Lille 2022 - mannen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws