X2O-Trofee is binnen voor Aerts: 'Winnen van alle klassementen staat op mijn bucketlist' Veldrijden
Veldrijden

X2O-Trofee is binnen voor Aerts: 'Winnen van alle klassementen staat op mijn bucketlist'

X2O-Trofee is binnen voor Aerts: 'Winnen van alle klassementen staat op mijn bucketlist'

Toon Aerts zette zondag een sterk optreden neer in Lille. Met groot machtsvertoon pakte hij de zege in de Krawatencross en zag hij de nummer twee, Niels Vandeputte, pas 48 tellen later de meet passeren. Daarmee stelde Aerts tevens de eindzege van de X2O-Trofee veilig, waar hij maar wat blij mee is.

In het flashinterview spreekt Aerts allereerst zijn dank uit naar zijn broertje Thijs Aerts, die hem in de openingsfase van de koers bijstond. 'Hij heeft echt geen gemakkelijk jaar achter de rug. In de zomer verloor hij een vinger en in de winter is hij goed ziek geweest, dat was niet makkelijk. Zaterdag werd hij opnieuw teleurgesteld met een 26e plek in Maldegem, maar vandaag (zondag, red.) heeft hij met zijn vijfde plek bewezen dat hij echt een crosser is. Ik hoop dat hij volgend jaar nog prof is na zijn moeilijke winter, maar dat we veel aan elkaar hebben was vandaag wel duidelijk.'

Met zijn zege in Lille, het thuisterrein voor Aerts, hengelde de crosser van Baloise Trek-Lions de eindzege van de X2O-Trofee binnen. 'Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik in mijn eigen streek win, dat doet me heel veel deugd. Het winnen van alle drie de crossklassementen vormt een doel op mijn bucketlist en de X2O-Trofee is nu reeds binnen, ook al hebben we nog één manche te gaan. Daarnaast is X2O natuurlijk een van de sponsoren van de ploeg, dus ik ben ontzettend blij', sluit hij af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws