Aerts pakt de zege in Zonhoven voor Van der Haar, Iserbyt derde Veldrijden
Veldrijden

Aerts pakt de zege in Zonhoven voor Van der Haar, Iserbyt derde

Aerts pakt de zege in Zonhoven voor Van der Haar, Iserbyt derde

Toon Aerts heeft de wereldbeker in Zonhoven op zijn naam geschreven. Met een versnelling in de voorlaatste ronde wist hij de koers te beslissen. Zijn ploeggenoot Lars van der Haar werd tweede voor Eli Iserbyt.

In de tweede ronde ging Laurens Sweeck ervandoor. Hij kreeg een voorgift van ongeveer vijf seconden op de groep van zes, bestaande uit Michael Vanthourenhout, Aerts, Van der Haar, Iserbyt, Quinten Hermans en Toon Vandebosch. Het was Aerts die de achtervolging inzette, maar na een valpartij moest hij kortstondig de groep favorieten laten gaan. Zij kwamen intussen terug bij Sweeck, waardoor een kopgroep van zeven ontstond na vier rondes.

Iserbyt was de volgende die het tempo verhoogde. Hij deed al een kleine poging na de valpartij van Aerts en halverwege de vijfde ronde wist hij dan toch een klein gaatje te slaan. Van der Haar wist op de lange zandklim van het parcours in het wiel van Iserbyt te komen en samen pakten zij een voorsprong van ongeveer zeven seconden op de achtervolgers.

Iserbyt en Van der Haar actief, maar krijgen geen ruimte; Aerts neemt afstand

Het gat werd echter nooit groter en door het werk van Hermans vond wederom een samensmelting plaats. De winst ging verdeeld worden door de zes koplopers: Hermans, Iserbyt, Van der Haar, Aerts, Sweeck en Vanthourenhout. In het vervolg was het wederom Iserbyt die weg wilde springen, maar zijn demarrage werd beantwoord door Aerts. Hij ging een stuk beter door het zand en nam op die manier wél een voorsprong. Wederom was het aan Hermans om het gat te dichten.

Op de moeilijke klim in het zand was het vervolgens een slechte beurt van Iserbyt die de beslissing leek te vormen. Tweemaal moest hij van de fiets, wat de achtervolgers sterk vertraagde. De voorsprong van Aerts was bij de ingang van de slotronde 21 seconden. Zo was de renner van Baloise Trek Lions op weg naar een nieuwe zege in Zonhoven na de winstpartij in 2019. In de slotronde kwam zijn voorsprong niet meer in gevaar en dat betekende de zege en ook plek twee voor Baloise Trek Lions.

Uitslag wereldbeker Zonhoven 2021

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws