Aerts voert plan perfect uit in Kortrijk: 'Renaat, ik heb fantastisch afgezien' Veldrijden
Veldrijden

Aerts voert plan perfect uit in Kortrijk: 'Renaat, ik heb fantastisch afgezien'

Aerts voert plan perfect uit in Kortrijk: 'Renaat, ik heb fantastisch afgezien'

Toon Aerts won zaterdag op dominante wijze de Urban Cross in Kortrijk. Na afloop vertelde Aerts aan Renaat Schotte van Sporza dat het afzien was tijdens de cross. ‘Renaat, ik heb fantastisch afgezien vandaag.’

Aerts geraakte al vroeg in de cross aan de leiding en wist elke ronde meer voorsprong te pakken op zijn concurrent Eli Iserbyt. Uiteindelijk pakte hij een voorsprong van ruim een minuut, waardoor hij de leiding nam in het klassement van de X2O-trofee. ‘Ik had een heel goede dag en we hebben een plan gemaakt afgelopen week. Een plan voor een slechte dag, waarin ik vooral zou moeten volgen en een plan voor een goede dag. Vandaag was het plan twee, maar ik heb er voor moeten afzien’, vertelt Aerts.

Om zoveel mogelijk tijd te pakken op Iserbyt, vergat Aerts te juichen. ‘Ik reed voor elke seconde en de laatste ronde was echt nog afzien en geen foutjes maken. Toen kwam ik vervolgens over de meet en vergat ik mijn handen in de lucht te steken’, lacht Aerts.

Hoewel Aerts dus goede zaken deed in het klassement, zal hij ook in de nog resterende zes crossen van de serie constant moeten presteren. ‘Ik zal nu ook meer in de schijnwerpers staan in dit klassement. Je kan echter maar beter voor staan dan achter. Er komen ook nog crossen in dit klassement aan die mij heel goed liggen, zoals Loenhout en Baal. Dat zijn zware crossen, waardoor ik hoop in dit klassement hoog te scoren.’

Lees meer over:
Veldrijden Toon Aerts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws