Aerts ploetert naar overtuigende winst in Kortrijk, Van Kessel sterk derde Veldrijden
Veldrijden

Aerts ploetert naar overtuigende winst in Kortrijk, Van Kessel sterk derde

Aerts ploetert naar overtuigende winst in Kortrijk, Van Kessel sterk derde

Toon Aerts heeft op karakteristieke wijze de Urban Cross in Kortrijk op zijn naam geschreven. De renner van Baloise-Trek Lions baggerde het beste door de modder, en liet op die manier topfavoriet Eli Iserbyt en de sterke Nederlander Corné van Kessel achter zich.

Het was Vincent Bastaens die als eerst het veld indook en door een valpartij van Iserbyt even later ook een gat wist te slaan. Op die manier was het verrassend Bastaens die de concurrentie onder druk zette, maar Aerts was lekker aan het modderen en denderde zijn opponent aan het eind van ronde één voorbij.

Aerts voelde zich overduidelijk in zijn sas en bouwde zijn voorsprong op de naaste concurrentie, Iserbyt en Van Kessel, snel uit. Andere schaduwfavorieten als Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout kwamen ondertussen niet in het stuk voor en keken na drie rondes al tegen veertig seconden achterstand aan.

Aerts onvermoeibaar naar de zege

De voorsprong van Aerts verdubbelde zienderogen en zo klopten zijn voorspellingen vooraf: het was een cross voor hem, terwijl hij het normaal altijd moeilijk heeft in de snelle Kortrijk-cross. De regen van deze week was dus een zegen voor de lange crosser.

Iserbyt nam ondertussen afstand van zijn concurrent Van Kessel, waardoor de kaarten in deze cross al vroeg geschud waren. Aerts één, Iserbyt twee, Van Kessel drie. Op naar Besançon, de wedstrijd in Frankrijk van zondag!

Uitslag X2O-trofee Kortrijk mannen 2021

1. Toon Aerts
2. Eli Iserbyt + 1.07

3. Corné van Kessel + 1.38
4. Vincent Bastaens + 2.06
5. Michael Vanthourenhout ''
6. Diether Sweeck + 2.30
7. Thijs Aerts + 2.57
8. Lander Loockx + 3.00

9. Tom Meeusen + 3.43
10. Laurens Sweeck + 3.52


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws