Alicia Franck en Laurens Sweeck soleren overtuigend naar zeges in Kermiscross Ardooie Veldrijden
Veldrijden

Alicia Franck en Laurens Sweeck soleren overtuigend naar zeges in Kermiscross Ardooie

Alicia Franck en Laurens Sweeck soleren overtuigend naar zeges in Kermiscross Ardooie

De Kermiskoers in Ardooie is donderdagmiddag een prooi geworden voor Alicia Franck bij de vrouwen en voor Laurens Sweeck bij de mannen. Bij het ontbreken van andere grote sterren konden de twee Belgen uitpakken in een modderige cross.

Bij de vrouwen was het Franck die afrekende met landgenote Suzanne Verhoeven en de Britse Amira Mellor. Ze nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief. Mellor kon nog wel even mee, maar als snel sloeg de 26-jarige Franck een mooie kloof. Die breidde de renster van Proximus-Alphamotorhomes-Dotcini in de laatste rondes alleen maar uit.

Sweeck kende bij de mannen eenzelfde koerstactiek en ook hij slaagde in die opzet. De Belg, die in tegenstelling tot velen niet naar Amerika afreisde in oktober, toonde zijn goede benen richting het weekend met een lange solo. Achter de ongenaakbare Sweeck waren het David van der Poel en Mees Hendrikx die er een mooie strijd van maakten voor de overige twee podiumplekken.

Uitslag Kermiskoers Ardooie vrouwen 2021

Uitslag Kermiskoers Ardooie mannen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws