Bas Tietema tekent contract bij Bingoal Pauwels Sauces WB: 'Enorm trots om profwielrenner te zijn' Veldrijden
Veldrijden

Bas Tietema tekent contract bij Bingoal Pauwels Sauces WB: 'Enorm trots om profwielrenner te zijn'

Bas Tietema tekent contract bij Bingoal Pauwels Sauces WB: 'Enorm trots om profwielrenner te zijn'

Het is Bas Tietema gelukt om een profcontract af te dwingen bij Bingoal Pauwels Sauces WB. De Nederlandse vlogger, bekend van zijn Youtube-kanaal Tour de Tietema, keert zo na een aantal jaar afwezigheid terug in het profpeloton.

Dat maakte de inmiddels 27-jarige Tietema bekend op zijn eigen Twitteraccount. 'Maandenlang heb ik met heel veel plezier keihard getraind om weer een 'echte' wielrenner te worden. Daarom ben ik ook enorm trots om jullie te kunnen vertellen dat ik in 2022 profwielrenner zal zijn bij Bingoal Pauwels Sauces WB en jullie mee mag nemen in dit mooie avontuur!'

Voor de fans die bang zijn dat er nu geen video's meer verschijnen, stelt Tietema ze gerust. Op zijn Youtube-kanaal zal op 6 februari niet alleen een documentaire online komen met zijn transformatie richting een profwielrenner, maar ook daarna komen er nog genoeg video's online. 'Geen stress mensen, Tour de Tietema en de YouTube video’s gaan ook gewoon volle bak door en snel al. De eerste aflevering van ‘Plan Bas’ is op 6 februari al, dus vergeet je vooral niet nog even te abonneren als je dat nog niet gedaan hebt!', zo laat hij op Twitter weten.

Tietema dankt ploeg voor kans: 'Voelde dat conditie snel terugkwam'

Op de site van zijn nieuwe ploeg deed Tietema eveneens zijn verhaal. 'Ik ben erg blij dat ik me bij Bingoal Pauwels Sauces WB kan aansluiten. Ik dank het team dat ze mij een seizoen de kans geven. Ik train veel, ik heb met de groep mee kunnen doen aan de winterkampen en ik voelde dat de conditie snel terugkwam. Ik ben heel blij dat ik weer op het hoogste niveau kan fietsen, nadat ik om fysieke redenen met deze sport moest stoppen. Alles is weer normaal op niveau, wat me ertoe bracht om terug te keren in het peloton.'

Teammanager Brandt verwacht dat Tietema snel zijn rentree in het peloton maakt. 'We hebben Bas benaderd via onze gezamenlijke sponsor Bingoal. Hij mocht deelnemen aan onze wintertrainingen in Spanje, waar hij zichzelf kon testen. Hij is zeer ijverig en heeft een groot verlangen om terug te keren naar het beste niveau. Het ging heel goed en hij vorderde sneller dan verwacht. Daarom besloten we hem een ​​kans te geven, door hem in de groep te integreren. De verwachting is dat hij de komende weken zijn entree in het peleton maakt.' Vermoedelijk zal dat over tien dagen al zijn, waar de ploeg aan de start staat in de Tour of Alanya.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws