Belgian Cycling niet te spreken over 'ongegronde en rampzalige' beslissing Overlegcomité Veldrijden
Veldrijden

Belgian Cycling niet te spreken over 'ongegronde en rampzalige' beslissing Overlegcomité

Belgian Cycling niet te spreken over 'ongegronde en rampzalige' beslissing Overlegcomité

Belgian Cycling is niet te spreken over de meest recente coronamaatregelen in België, die ervoor hebben gezorgd dat de veldritten de komende maand in ieder geval zonder publiek moeten worden afgewerkt. 'Voor het tweede seizoen op rij worden diezelfde organisatoren nu met de rug tegen de muur gezet', klinkt het in een persbericht.

De bond snapt niet dat het veldrijden weer getroffen wordt door de maatregelen. 'Elke maatregel die de volksgezondheid bevorderde werd in de wielersport nauwgezet opgevolgd, en als er aanpassingen in het gezondheidsprotocol moesten gebeuren werden die telkens snel en probleemloos gedaan, mede dankzij de flexibiliteit van de organisatoren en de wielerfans', Stellen ze.

Dat de verschillende wedstrijden nu alsnog een bittere pil moeten slikken, doet pijn. 'Voor het tweede seizoen op rij worden diezelfde organisatoren nu met de rug tegen de muur gezet. Maar zelfs in deze penibele omstandigheden wordt door alle stakeholders in het wielermilieu het onderste uit de kan gehaald om renners en (televisie-)publiek toch topsport aan te bieden.'

Belgian Cycling: 'Verbod is ongegrond en rampzalig'

Überhaupt is er consternatie over het feit dat sporten in de buitenlucht geraakt wordt. 'Veldritten vinden namelijk plaats in open lucht, in de vrije natuur, langs een parcours waar de social distancing perfect kan worden nageleefd. Het verbod op de aanwezigheid van toeschouwers is dan ook ongegrond en rampzalig, in een periode dat menig wielerliefhebber de volkssport bij uitstek van dichtbij kan meemaken.'

'Belgian Cycling vraagt dan ook met aandrang dat de maatregel zo snel als mogelijk - uiteraard indien de evolutie van de sanitaire toestand dat rechtvaardigt - bij de volgende samenkomst van het Overlegcomité wordt opgeheven, om de overlevingskansen van de sector te vrijwaren. Een financiële compensatie blijkt in het kader van deze maatregel overigens ook een absolute vereiste', sluit Belgian Cycling het bericht af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws