Hoe viert Lars van der Haar de feestdagen als crosser? 'Oliebollen eten, maar niet te veel!' Veldrijden
Veldrijden

Hoe viert Lars van der Haar de feestdagen als crosser? 'Oliebollen eten, maar niet te veel!'

Hoe viert Lars van der Haar de feestdagen als crosser? 'Oliebollen eten, maar niet te veel!'

Voor veldrijders is de Kerst en Oud en Nieuw-periode traditioneel een drukke tijd in het crossseizoen. Maar hoe vieren de renners en rensters die feestdagen nu, terwijl ze midden in een blok van wedstrijden zitten? Lars van der Haar legde het uit bij Global Cycling Network.

Van der Haar begint met wat herinneringen aan zijn tijd als junior. 'Ik weet nog dat we heel vroeg moesten starten op Tweede Kerstdag in Heusden-Zolder, en dat ik dan met mijn ouders in een of ander hotel ergens zat en alleen maar dacht: wat zijn we hier aan het doen?' Hedendaags kan Van der Haar echter wel wat genieten van Kerst, ook als prof.

Gourmetten en oliebollen voor Van der Haar

'We doen iets heel ergs Nederlands als diner: gourmetten', geeft de Europees kampioen aan. 'Toch kijk ik altijd wel uit dat ik niet te veel eet of te veel alcohol drink, maar we hebben nog steeds veel plezier en geven elkaar cadeaus', aldus Van der Haar.

Ook Oud op Nieuw wordt belicht door de veldrijder. 'De Nederlandse traditie is om dan oliebollen te eten. Ik eet er echter maar maximaal twee: ze zijn heel lekker, maar een ware aanslag op je maag. Als je er te veel eet, dan ga je dat de volgende dag merken', geeft Van der Haar de Amerikaanse en Britse collega's een inkijkje in de Nederlandse cultuur.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws