België maakt selecties voor WK veldrijden bekend: Thibau Nys ontbreekt Veldrijden
Veldrijden

België maakt selecties voor WK veldrijden bekend: Thibau Nys ontbreekt

België maakt selecties voor WK veldrijden bekend: Thibau Nys ontbreekt

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout heeft de selectie voor de het wereldkampioenschap veldrijden in Oostende bekendgemaakt. Daarin zijn weinig verrassingen te vinden, behalve dat Thibau Nys zijn opwachting niet zal maken.

Bij de mannen start het Belgische team met een van de sterkst mogelijke opstellingen. Alleen de positie van Tim Merlier is nog onzeker. Hij zal alleen zijn opwachting maken in het geval Wout van Aert het algemeen klassement van de Wereldbeker op zijn naam schrijft. Dat zou de renner van Jumbo-Visma verzekeren van een automatische deelname.

Ook werden de selecties die namens de beloftencategorie mogen starten bekendgemaakt. Daarin ontbreekt de naam van Nys. 'Het was dit jaar inderdaad allemaal niet goed genoeg bij hem', zo luiden de woorden van Vanthourenhout bij Het Nieuwsblad.

Het vrouwenteam zal worden aangevoerd door Sanne Cant, die zichzelf onlangs opnieuw kroonde tot Belgisch kampioen. Lotte Kopecky, die op hetzelfde kampioenschap veel indruk maakte, is niet van de partij. Zij zal zich gaan focussen op de start van het wegseizoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws