Beloften en junioren niet welkom in Hoogerheide; Wereldbeker alleen voor elite dames en heren Veldrijden
Veldrijden

Beloften en junioren niet welkom in Hoogerheide; Wereldbeker alleen voor elite dames en heren

Beloften en junioren niet welkom in Hoogerheide; Wereldbeker alleen voor elite dames en heren

De Wereldbeker in Hoogerheide (23 januari) kent alleen een wedstrijd bij de elite mannen en vrouwen. Door de huidige coronamaatregelen vindt er geen wedstrijd plaats bij de junioren en beloften, zo maakte de organisatie bekend op haar website.

De cross in Nederland is de laatste Wereldbeker in een reeks van vijftien wedstrijden. 'Vanwege de geldende coronamaatregelen zullen tijdens de finale van de Wereldbeker Hoogerheide (GP Adrie van der Poel) op zondag 23 januari 2022 alleen de elite dames en elite heren aan de start staan. De huidige coronamaatregelen laten wedstrijden voor de jongeren categorieën (junioren heren en dames, U23 heren en dames) niet toe', zo laat de organisatie weten.

Eerder werd bekend dat de cross wel gewoon door kon gaan, maar zonder publiek en VIP's. Toch besloot de organisatie de wedstrijd door te laten gaan, omdat het de 'cyclo-crosssport' een warm hart toedraagt. De cross heeft daarnaast ook te kampen met een vermoedelijk sterk uitgedund deelnemersveld. De wedstrijd vindt exact één week voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten plaats. Wout van Aert liet al weten na het BK (9 januari) zijn laatste cross te rijden. Mathieu van der Poel is geblesseerd aan zijn rug, terwijl klassementsleider Eli Iserbyt waarschijnlijk de voorkeur geeft aan een andere voorbereiding op het WK. Hij is twee wedstrijden voor het eind namelijk al zeker van winst in de Wereldbeker.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws