Pinot traint tegenwoordig serieuzer en lacht minder: 'Toen ik begon was het leuker' Wielrennen
Wielrennen

Pinot traint tegenwoordig serieuzer en lacht minder: 'Toen ik begon was het leuker'

Pinot traint tegenwoordig serieuzer en lacht minder: 'Toen ik begon was het leuker'

Thibaut Pinot heeft niet de twee beste seizoenen in zijn loopbaan achter de rug. De 31-jarige Fransman kampte met de nodige blessures en vindt het trainen ook minder plezierig geworden. Desondanks is hij van plan om aankomend seizoen weer mooie dingen te laten zien aan zijn supporters.

Daarbij hint de kopman van Groupama-FDJ misschien wel op een start in de Giro d'Italia. 'De roze trui dragen is het enige wat ik mis. De gele trui in de Tour France was voor mij als kind altijd iets te groot, dus ik heb altijd gedroomd van het dragen van de roze trui.' Toch lijkt de Tour de France van 2022 meer op het lijf geschreven van Pinot, nu de Giro de nodige tijdritkilometers kent. Het is overigens niet uit te sluiten dat hij zowel de Giro d'Italia als de Tour de France rijdt, als we zijn voorlopige programma mogen geloven.

Pinot kreeg de afgelopen twee jaar met rugproblemen te maken, waardoor hij verschillende wedstrijden vroegtijdig moest verlaten of helemaal aan zich voorbij moest laten gaan. Op trainingskamp op de Canarische Eilanden is hij echter positief over komend seizoen, ondanks zijn magere resultaten in 2021. 'We willen de anderen weer pijn doen', zo laat hij weten in een interview met Ouest-France. 'Ik heb veel frustratie omdat ik niet heb kunnen laten zien wat ik kan. Ik wil mijn supporters emoties geven. Ik wil ze plezier geven in de komende jaren, zeker dit jaar.'

Pinot traint tegenwoordig serieuzer en lacht minder: 'Toen ik begon was het leuker'

'Training is niet langer de focus op dit kamp'

Thibau Pinot

Het is het plezier die hij waarschijnlijk uit de wedstrijden haalt, maar die in training niet altijd meer naar boven komt. Zeker niet op trainingskamp met de ploeg, zo laat hij weten. 'Training is niet langer de focus op dit kamp. Het wielrennen is veranderd en daar moet ik even aan wennen. Er zijn veel meer dingen in het wielrennen dan tien jaar geleden, zoals sociale netwerken. Toen ik begon was het leuker. Het is helemaal niet meer dezelfde sfeer. We waren altijd serieus, maar lachten ook veel. Vandaag is de training nog serieuzer en lachen we een stuk minder.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws