Ben ik op tijd? Buitengewoon talent Zoe Bäckstedt (17) wint cross in Essen na demonstratie Veldrijden
Veldrijden

Ben ik op tijd? Buitengewoon talent Zoe Bäckstedt (17) wint cross in Essen na demonstratie

Ben ik op tijd? Buitengewoon talent Zoe Bäckstedt (17) wint cross in Essen na demonstratie

Zoe Bäckstedt heeft de Ethias Cross voor vrouwen op haar naam geschreven. De pas 17-jarige Britse toonde andermaal aan dat ze een buitengewoon talent is om rekening mee te houden. In de eerste ronde reed ze weg en werd ze niet meer terug gezien.

De wereldtoppers bij de elite ontbraken - met het oog op de wereldbekercross in Val di Sole op zondag - en dus konden de jonge talenten en vrouwen van de tweede lijn hun kans grijpen in de modder van Essen. Op een klein veld was het draaien en keren en meermaals lopen door de drek. Bäckstedt en Anna Kay vertrokken als jonkies van de eerste rij en ze maakten er samen met Laura Verdonschot een leuke openingsfase van. Toch was het Bäckstedt die, vooral op de loopstukken, afstand nam van de andere twee. Na één ronde had ze zeven seconden voorsprong op Verdonschot en dertien tellen op Kay.

In de tweede van vijf rondes ging het plots rap. Bäckstedt ging er eens goed voor zitten en zette Verdonschot en Kay rap op een halve minuut. Die kloof breidde eigenlijk alleen maar uit, waardoor de strijd om plek twee de battle werd om op te letten. Kay en Verdonschot deden haasje-over, totdat ook de spanning daar in de vierde ronde weg was. Verdonschot had duidelijk een grotere motor en nestelde zich overtuigend op plek twee. Na ruim drie kwartier crossen was de derde plek voor Kay, op heel flinke achterstand van de dominante Bäckstedt.

Uitslag Ethias Cross Essen vrouwen 2021

1. Zoe Bäckstedt
2. Laura Verdonschot
3. Anna Kay

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws