Van Aert hobbelt vrolijk naar dominante zege in Essen, Ronhaar in de modder naar plek drie Veldrijden
Veldrijden

Van Aert hobbelt vrolijk naar dominante zege in Essen, Ronhaar in de modder naar plek drie

Van Aert hobbelt vrolijk naar dominante zege in Essen, Ronhaar in de modder naar plek drie

Wout van Aert heeft met overtuiging zijn tweede veldrit van het seizoen gewonnen. De Belg van Jumbo-Visma haalde een honderd procent score, door na Boom ook in de Ethias Cross in Essen te zegevieren. Dat deed hij vrijwel de hele race solo, buffelend door de modder.

Met de meeste heren uit de klassementen al richting Val di Sole, was het in Essen Van Aert tegen de rest. Naar eigen zeggen kon hij alleen maar verliezen, maar dat leidde hem niet af. Hij knalde na een goede start als tweede het veld in en na de eerste modderstroken was de Belgisch kampioen al koploper. Pim Ronhaar was namens Baloise Trek Lions de enige die nog even kon volgen, ook omdat de Belg in de modder nog één mispeer maakte.

Nadat Van Aert bij het begin van de tweede ronde nog even bleef hangen in een spandoek, kon Ronhaar zelfs even solo naar de leiding. Van Aert was op de vele loopstukken echter veel te sterk en dus was het wachten op het moment dat de jonge Nederlander zou kraken. Dat gebeurde halfweg de tweede ronde. Van Aert liep meer dan in de eerste ronde en Ronhaar viel terug in een achtervolgende groep. Het was op dat moment al gelopen. Het verschil tussen Van Aert en de rest na twee rondes? Twintig seconden.

Van Aert en Aerts rijden simpel uit, Ronhaar slaat z'n slag

Terwijl Van Aert zijn bril af gooide en duidelijk in zijn ritme kwam, was het daarachter knokken om plek twee en drie. Thijs Aerts bleek de best of the rest, hij reed knap weg bij de anderen. Ronhaar viel terug in de strijd om brons, met Lennart Belma en Lander Loock. Pas in de zesde ronde slaagde Ronhaar er in zijn eigen ritme in om de andere twee af te troeven, zodat de eerste drie plekken al redelijk zeker leken.

In een zware cross, waarin er door de plassen en modder ontzettend veel moest worden gelopen, ging Van Aert met een enorme voorsprong de laatste ronde in. Aerts kon op anderhalve minuut met een gerust hart op voor plek twee en Ronhaar (op bijna twee minuten) schudde zijn concurrenten uiteindelijk toch overtuigend af voor plaats drie. Het was in die samenstelling dat de top drie over de meet kwam. Voor Van Aert twee uit twee en een broodnodige extra cross in de benen voor de wereldbekerwedstrijd van zondag, in Val di Sole.

Uitslag Ethias Cross Essen mannen 2021

1. Wout van Aert
2. Thijs Aerts
3. Pim Ronhaar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws