Betsema sterkste dame in Nederlands onderonsje bij Ethias Cross Bredene Veldrijden
Veldrijden

Betsema sterkste dame in Nederlands onderonsje bij Ethias Cross Bredene

Betsema sterkste dame in Nederlands onderonsje bij Ethias Cross Bredene

Denise Betsema heeft de Ethias Cross in Bredene op haar naam geschreven. In een mooi gevecht tussen verschillende Nederlandse dames bleek zij uiteindelijk de sterkste te zijn. Op het moment suprême, aan het begin van de laatste ronde, konden haar belagers Yara Kastelijn en Puck Pieterse de crosser uit Oudenschild niet meer volgen

Fem van Empel pakte de kopstar, gevolgd door Europees kampioene Del Carmen Alvarado. Zij startte goed, maar verloor al snel wat plekken in de eerste vijf minuten van de cross, en deed vervolgens nooit mee om de prijzen. Van Empel had geen last van verval, en hield lang de leiding. Vlak voor het einde van de eerste ronde, nam de jonge Pieterse de kop over. Zij reed als eerste ronde twee in, op de voet gevolgd door acht andere vrouwen.

Nederlandse dames domineren de wedstrijd

De kopgroep van negen, die alleen maar bestond uit Nederlandse dames, werd in ronde twee door een moordend tempo van Pieterse uit elkaar gereden. Richting het midden van de koers bleven er vier rensters bij elkaar. Kastelijn pakte de kop over. Ondanks vele pogingen kwam zij maar niet van haar concurrenten af, alleen Annemarie Worst moest lossen. Betsema en Pieterse bleven nog bij haar.

Betsema demarreerde vervolgens in de laatste ronde. Pieterse bleef in derde wiel rijden, maar Kastelijn kreeg het gat niet meer gedicht. Beide dames zaten op hun limiet, wat duidelijk zichtbaar werd toen Pieterse door een slippertje onderuit ging. Het gat van Betsema werd almaar groter, en zij kon onbedreigd crossen naar de overwinning. Pieterse kwam niet meer terug bij Kastelijn, waardoor laatst genoemde op de tweede plek eindigde, Pieterse eindigde op plek drie.

Uitslag Ethias Cross Bredene 2021 vrouwen:

1- Denise Betsema
2- Yara Kastelijn
3- Puck Pieterse
4- Shirin van Anrooij
5- Annemarie Worst


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws