Gestopte Van der Breggen ziet Vos tweede worden op WK: 'Had het Marianne ontzettend gegund' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Gestopte Van der Breggen ziet Vos tweede worden op WK: 'Had het Marianne ontzettend gegund'

Gestopte Van der Breggen ziet Vos tweede worden op WK: 'Had het Marianne ontzettend gegund'

Anna van der Breggen reed zaterdag haar laatste wedstrijd als professioneel wielrenster. Op het wereldkampioenschap reed ze volledig in dienst van de Nederlandse ploeg, waar ze Marianne Vos naar de tweede plaats zag sprinten.

Van der Breggen reed uiteindelijk ver achter de voorste rensters de wedstrijd uit, maar kon desondanks plezier hebben. 'Het was genieten, maar aan het begin afzien. Op een gegeven moment was het helemaal op. Op het circuit in Leuven waren het twee ererondes. Zoveel mensen en zoveel enthousiasme. Dat was mooi, vanuit de kopgroep en vanuit de kant. Om dit als laatste koers mee te mogen maken, was een dikke bonus.' Ook kreeg ze na afloop nog veel positieve reacties vanuit het peloton. 'Ze weten allemaal dat dit mijn laatste koers was. Ik kreeg veel bedankjes vanuit het peloton. Het is een moment waar ik naar toe heb geleefd. Het zit erop en ik hoef ook niet meer te trainen of me druk te maken dat het minder gaat.'

Van der Breggen was de enige Nederlandse die niet meer voorin was vertegenwoordigd. Desondanks kon de Nederlandse ploeg niet voorkomen dat Italië in de laatste kilometer het heft in handen nam, waardoor Elisa Balsamo perfect werd afgezet. Zij bleef in de eindsprint uiteindelijk Marianne Vos nipt voor. 'Ik had het Marianne ontzettend gegund. Jammer, maar ik denk dat wie gewonnen heeft, het heeft verdiend.' Van der Breggen werd zelf wereldkampioene in 2018 en 2020 en gaat zich nu focussen op haar carrière als ploegleidster bij SD Worx.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws